Bélszínszeletek Madeira szigetéről

Vágólapra másolva!
Nem sok olyan háziasszony van, aki hétköznapokon bélszínt készít. Akinek izgatja a fantáziáját, most kipróbálhatja. Holnap úgyis szombat.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 8 szelet marha vesepecsenye, 3 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 3 db zellerszár, 1 db sárgarépa, 1.5 dl száraz madeira bor vagy cherry, 1 evőkanál magos mustár, só, őrölt bors, 4 szál kakukkfű.

A bélszínszeleteket ütögessük meg kissé, majd csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá kakukkfüvet és hintsük meg kevéske sóval. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.

Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyük bele a fűszerezett hússzeleteket, majd közepes lángon mindkét oldalát két-két percig süssük, utána vegyük ki a serpenyőből. Tegyük a vajat a serpenyőbe, szórjuk bele az apró kockákra felvágott sárgarépát és zellerszárat, majd közepes lángon pároljuk. Pár perc elteltével öntsük hozzá a bort, és addig pároljuk, míg a bor elpárolog, és cukortartalma karamellként bevonja a zöldségeket. Utána öntsük hozzá a tejszínt és a mustárt is. Ízesítsük kevéske sóval és őrölt borssal, majd helyezzük vissza a megsütött hússzeleteket, még egyet forraljunk rajta.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tálaláskor egy nagy tányér közepére tegyünk sós vízben megfőzött hajdinát, tetejére a bélszínszeleteket, köréje a tejszínes szószból kanalazzunk.