Nyitott almás pite

Vágólapra másolva!
A szürke és hideg időben jól esik egy-egy olyan étel, amely a nyarat idézi.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag friss vagy mélyhűtött leveles tészta, 80 dkg savanykás alma, 1 kisebb fürt kékszőlő, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3-4 evőkanál porcukor, fél evőkanál étkezési keményítő, fél citrom leve, 1 evőkanál vaj.

Elkészítése:
Ha szükséges, nyújtsuk ki a leveles tésztát fél centi vastagságúra, (a friss levestészta már ki van nyújtva), majd béleljünk ki vele egy kerek sütőformát, a tészta kilógó széleit vágjuk le.

Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé, és magházát távolítsuk el.

Daraboljuk fel az negyedeket, majd tegyük egy nagy tálba. Szórjuk rá a porcukrot, őrölt fahéjat, étkezési keményítőt, ízesítsük citromlével és adjuk hozzá a szőlőszemeket is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Óvatosan keverjük össze, majd töltsük a kibélelt sütőformába, kezünkkel egyengessük el egyformára, majd a tetejét kenjük meg bőven olvasztott vajjal.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 30-35 percig.