Padlizsános réteskosár

Vágólapra másolva!
Ma egy "tartalmilag-formailag" különleges rétes receptjét mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György. 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 1 db padlizsán, 1 db piros pritamin paprika, 5-6 szem napon szárított paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, szerecsendió, bazsalikom, 2 dl tejszín, 2 db tojás sárgája.

Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük hozzá a kis kockákra felvágott paprikát. Lassú lángon, állandóan kevergetve süssük körülbelül 5-6 percig, majd adjuk hozzá a kis darabokra felszeletelt padlizsánt és a napon szárított paradicsomot is. Fűszerezzük bazsalikommal, darált borssal, és ízesítsük sóval. Állandóan kevergetve pároljuk 10 percig, addig, amíg a padlizsán megpuhul.

Vágjuk 10x10 centis kockákra a réteslapot, majd tegyünk egymásra, kissé elforgatva 3-4 lapot. Béleljünk ki vele muffin sütőformákat, majd töltsük meg háromnegyedig a megpárolt paprikás padlizsánnal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy kis tálba öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját. Daráljunk rá borsot, szerecsendiót, ízesítsük kevéske sóval, majd jól keverjük össze. Öntsünk minden megtöltött rétes-kosárba 3 evőkanálnyit, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 15-20 percig.

Mág melegen tálaljuk.

Finom vendégváró falatkák, de zöldsalátával tálalva önálló és könnyű vacsora is lehet.