Kelkáposztás zellerleves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ízletes, melengető zöldséges leves receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta, 20 dkg zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, 1 zöldségleves kocka, 3 közepes méretű burgonya, őrölt szerecsendió, 1 dl tejszín

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Tegyük hozzá a kis darabokra felvágott kelkáposztát, a zellergumót és a felkockázott burgonyát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Fűszerezzük kevés őrölt szerecsendióval, darált borssal, ízesítsük sóval és a leveskockával. Közepes lángon főzzük körülbelül 15 percig, majd öntsük hozzá a tejszínt is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forraljuk jól össze, és botmixerrel pürésítsük. Nem szükséges teljesen pépesíteni, nem baj ha maradnak benne darabkák.

Tálaljuk levesestányérokba vagy csészékbe, mellé egy-egy szelet barnakenyeret kínáljunk.