Thai kókuszos csirkeleves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy különleges, keleties hangulatú leves receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé, 1 doboz (400 ml) kókusztej, 1 kis fej vöröshagyma, 3 szál újhagyma, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, 2 evőkanál olívaolaj, 1 paradicsom, 1 csokor friss korianderlevél, 1 csirkeleves kocka, darált bors, só

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy kisebb fazékban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát.

Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, majd szórjuk rá a curryt, keverjük jól össze, hogy a fűszerkeverék a forró zsiradékban jól kioldódjon.

Tegyük bele a vékony, ujjnyi csíkokra felvágott csirkehúst, fűszerezzük kevés darált borssal, összevágott korianderlevéllel, majd adjuk hozzá a leveskockát.

Ízesítsük sóval, majd kis lángon pároljuk pár percig. Ha már a levét kezdi elfőni, öntsünk rá a kókusztejet, és körülbelül fél liter vizet.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük 10-15 percig, majd ha a hús megpuhult tegyük hozzá a kockára felvágott paradicsomot, és a felkarikázott újhagymát. Azonnal tálaljuk leveses tálkákba, mellé egy-egy szelet kenyeret kínáljunk.