Mutasd a kalapod, megmondom, ki vagy!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Gara személyre szóló programjával!

Bár a kalap "jelentése" az idők során megváltozott, szó sincs csupán funkcionális szerepről, a kalap ma is koronaként szolgál. Nemcsak a hideg vagy a meleg időjárás ellen óv, hanem stílust ad a viselőjének, és sajátos üzenetet küld a külvilágnak. Egyre ritkábban látni kalapos hölgyeket az utcán, pedig nagyon dekoratív és változatos kiegészítő, amelynek segítségével javíthatunk az arcformánkon is. A különböző formájú, anyagú és stílusú kalapokkal változtathatunk megjelenésünk hangulatán, és kifejezhetjük személyiségünket.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
Estélyi, elegáns kalapbanUtcai elegáns kalap


Kalap a történelemben

A kalap minden korban a magas rang és gazdagság jelképe volt. Az ókorban kalapot csak az előkelő származásúak hordhattak. A római korban a rabszolgák akkor vehettek fel kalapot, ha felszabadították őket. Egyiptomban az áspiskígyó motívummal ellátott sisakszerű kalapok a korlátlan hatalom urát illették meg. Még a XIV. században, amikor már divatosnak számított a kalap, még akkor is a nemesi származásúak hordták.

Kalap a XXI. században

Ha egy nő kalapot visel, az azt jelenti: meg akarja mutatni magát. A kalap egy kiegészítő, amit nem "fontos" felvenni a mindennapokban, éppen ezért, ha mégis feltesszük, akkor plusz információ közlünk magunkról. A kalap az a kiegészítő, amelyik a leghatásosabban fejezi ki azt, amit üzenni akarunk a környezetünknek. A kalap anyagától, formájától, színétől és díszítésétől függően válhat bárki szexi démonná, misztikus boszorkánnyá, bohém csitrivé, vagány csajjá, romantikus álmodozóvá, elegáns madammá vagy éppen rejtélyes és titokzatos nőszeméllyé.

A kalap nagyon gazdag lehetőségekkel teli és elegáns kiegészítő. Ha az öltözékünk teljesen tökéletes, a kalap viszont nem illik a ruhánkhoz, akkor az üzenet, amit küldünk a külvilágnak: nem vagyunk tisztában magunkkal - vagy éppen a stílusokkal. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő kalapot kiválasztani, ami nemcsak a ruhánkhoz, hanem a személyiségünkhöz, az alkalomhoz és az arcformánkhoz is megfelelő.