Farmercipő a tavaszi divat

Vágólapra másolva!
A cipőgyártó üzemek, ha már egyszer elkezdték használni a kék denim vásznat lábbelikészítésre is, nem szívesen mondanak le erről a kedvelt és olcsó alapanyagról. A világ vezető olasz cipőgyártói megszerették a kék farmervásznat, és erre állították át a cipővarrógépek egy részét és a kellékkészítőket.
Vágólapra másolva!

Ezért még egy darabig nyugodtan viselhetők a tavaly nyári szandálok, mokaszinok és papucscipők. Az alapanyagok fele használt, koptatott jellegű, a másik fele pedig sötétkék, újabban fekete, narancsszínű tűzéssel.

www.dealtime.com
www.dealtime.com


Ebben a kategóriában is léteznek természetesen fillérekért kapható kínai cipők, amelyeket milliószámra ugyanazzal a fazonnal és sarokkal gyártanak, olykor farmert utánzó műanyagból, amely olcsóbban előállítható, mint a vászon. Ugyanakkor a nagy világmárkák és olasz design cipőszalonok megpróbálják egyedivé - és megindokolhatóan drágává - tenni a luxus lábbeliket: gyémánttal rakják ki, vagy krokodilbőrrel kombinálják.

A táskák stílusát is meghatározza az új farmercipődivat, de úgy, hogy persze ebben az évben is változik kicsit, egyébként nem vásárolnánk új holmit minden szezonban. Most a farmerből készült nagy szütyők többsége csillog a virágoktól és flitterektől, vagy indiai hímzéssel teszik kellőképpen vidámmá és színessé azokat.