Camilla jól választott menyasszonyi ruhát

Vágólapra másolva!
Camilla Parker Bowles, most már Cornwall hercegnője, két nagyszerű alkotásban tündökölt élete nagy eseményén. Az általános vélemény az volt, hogy jól választott, persze nem kis segítséggel.
Vágólapra másolva!

A polgári szertartás viselete: a kalapot Philip Treacy tervezte, francia gyönggyel diszítette, a madártollak kissé meg voltak nyírva. A haját Hugh Green mesterfordrász álmodta meg és készítette el. A sminkes Julie Biddlecombe volt, aki elmondta, hogy direkt választott világos sminket, inkább a "semmi smink"-stílust követve, ami azt jelenti, hogy világítóvá tette az arcbőrt és kiemelte az arccsontokat.
Kagylószínű selyemkabátja volt és sifon ruhája, amelyet Anna Valentine tervezett. A sápadt bézs színű cipőt Linda Bennett tervezte.

Forrás: EPAForrás: EPA

A kép nagyobban

A kép nagyobban

Fehérben esküdött a városházán

Kékben a templomban



Az esküvői áldás alkalmából Philip Treacy tolldíszeket tűzött Camilla hajába, amelyeket egyenként aranyozott levél alakú díszbe ágyazott és Swarovski-gyémántokkal tett ünnepélyessé. A ruha szintén Valentine alkotása, porcelán kék selyemruha hasonló kabátkával, amelyet kézi hímzések díszítettek öt különböző aranyozott zsinór felhasználásával.
Ehhez a ruhához Camilla sápadtszürke selyemtopánkát viselt Linda Bennett kreativitása jóvoltából. A hegyes orrú cipőt szintén aranyozott díszítés emelte ki.

Diana divattervezőjének is volt véleménye

Elizabeth Emanuel, aki Diana egykori esküvői ruháját tervezte, következőképp nyilatkozott a Sunday Mirrornak: "A nő, akit mindig csúfoltak kinézete és viseletei miatt, most bebizonyította, hogy azért van egy kis köze az ízléshez. Stílusos, rafinált részletek voltak a ruháján és végül is, egészében gyönyörű volt mindkét választott ruhája."

Forrás: EPAForrás: EPA

A kép nagyobban

A kép nagyobban

Skótkockás pirosban volt a lakodalomban

És pirosban volt az eljegyzésén is



Az excentrikus divattervezőnő azonban csipkelődött is egy kicsit: "Camillának nem túl szép lába van, tehát a ruha hossza nagyon fontos volt. A ruha végződése elvonta a figyelmet a vádlijáról. Az is biztos, hogy gumis "szorító bugyit" viselt. Ez most nagy divat a vele egyidős nők körében. Leszorít minden hájat és egyenetlenséget, nem látszanak benne a hepehupák, amelyek idősebb nőknél jellemzők a csípőre és fenékre." Emanuel azt is megtippelte, hogy Camilla, akinek alkalminál nagyobb retikülje volt, valószínűleg túlélő felszerelést vitt benne, úgymint varrótű, cérna, ragasztó.