Kate Moss az Év Modellje

Vágólapra másolva!
Kate Mosst választották meg az Év Modelljének a napokban tartott Brit Divatdíjak átadóján, annak ellenére, hogy az angol topmodell az elmúlt hónapokban folyamatosan botrányokba keveredett.
Vágólapra másolva!

Kate Moss angol topmodellt választották meg az Év Brit Modelljének egy, a napokban tartott díjátadón. "Kate igazi ikon a divatvilágban, kétség sem fér a tehetségéhez, ráadásul roppant termékeny. Már tizenöt éve van a szakmában, és még mindig ő a legnagyobb nevek egyike" - mondták Mossról a díjátadó során.

Moss annak ellenére van a csúcson, hogy tavaly szeptemberben botrányos képek jelentek meg róla, amint éppen kokaint fogyaszt barátja, Pete Doherty stúdiójában. A fotók nyilvánosságra kerülése után legalább négy világcég bontott Moss-szal szerződést, és mindenki úgy gondolta, hogy a modell karrierjének egyszer és mindenkorra vége.

Moss azonban talpra állt, sőt, sikeresebb, mint valaha: nyilvánosan bocsánatot kért a viselkedéséért, és hosszú időre bevonult egy rehabilitációs központba. Az ellene indított bírósági eljárást pedig bizonyítékok hiányéban megszűntették. A modell azóta egymás után kapja a jobbnál jobb ajánlatokat, legutóbb az egyik legnagyobb brit divatcég ajánlott neki hárommillió dollárt, ha a nevét adja az egyik kollekciójukhoz.

"Kate Moss olyan túlélő, akire mindannyian szeretnénk hasonlítani. Képes volt talpra állni" - mondta Jeremy Baker divatszakértő. - "Ellentmondásnak tűnik, de Kate-nek kifejezetten jót tett a botrány, hiszen azóta sokkal sikeresebb."

Azonban nem mindenki ért egyet a brit divatvilág döntésével: George Ruston, egy drogellenes alapítvány vezetője szerint nem kellene dicsőíteni a kábítószer-fogyasztást. "Azzal, hogy Kate Mosst foglalkoztatják, hogy minden magazinban ott van a fényképe, azt sugallják: drogozzatok nyugodtan, hiszen attól csak még sikeresebbek lesztek" - mondta Ruston. - "Nem kellene egy olyan viselkedést sok millió dollárral jutalmazni, ami hatalmas probléma a világban, és ami miatt emberek halnak meg."