Vágólapra másolva!
A Maura női név a Mór névből származik, amely eredetileg a Maurus névből ered. Jelentése: Mór, szerecsen. A Maura nevet viselő nők nem mindennapi hölgyek. Mind személyiségükben, mind megjelenésükben képviselik a mai kor jellegzetességeit. Igazán különleges emberek, akik törekednek arra, hogy ne tartozzanak az átlagba, mindig igyekeznek a keretek, normák közül kitűnni.
Vágólapra másolva!

Természetesen ez leginkább az öltözködésükben, hajviseletükben vagy az általuk vallott elvekben nyilvánul meg. Örök újítók, akik nemcsak, hogy elégedetlenek a kor eredményeivel, és állandó változásokat szeretnének, hanem elégedetlenségüknek hangot adva, gyakran tesznek is a változásokért. A különlegesség, a szabadság vagy a függetlenség iránti vágyuk igen erős, ezért leginkább az a párkapcsolat való nekik, ahol megőrizhetik a függetlenségüket.

A párjuknak nagyon kell figyelni arra, hogy a birtoklás legkisebb gyanúja se merüljön fel a Maura nevet viselő hölgyben, mert amint úgy érzi, birtokolni akarják, abban a pillanatban menekülni akar. Az ilyen nevet viselő hölgyek mindig mást akarnak, mindig valami jobbat, mindig valami többet. Természetesen az elégedetlenség ezért folyton jelen lehet az életükben.

A párkapcsolat sarkalatos kérdés az életükben. Nagyon szeretnének tartós párkapcsolatot - amíg nincs. Mert amikor megtalálják szerelmüket, egy idő után úgy érzik, hogy korlátozva van a szabadságuk, és legszívesebben menekülnének. Ezért a Maura nevet viselő hölgyek olyan férfira vágynak, aki képes a percről-percre megjelenő újabb ötleteiért, vágyaiért lelkesedni, aki kedveli a barátait, azt a közösséget, ahova tartozik, és aki bármikor benne van őrültségnek tűnő dolgokban is. A párkapcsolat stabilitását annak különlegessége, a hagyományoktól eltérő megjelenési formája biztosíthatja.

A Maura nevet viselő hölgyek állandó tulajdonsága a változás. Ennek ellenére nem az alkalmazkodásukról, hanem a makacsságukról híresek. Nagyon határozott és kemény elveket vallanak, és éppen ezért nem is foglalkoznak mások véleményeivel. Egészen addig, ameddig meg nem tapasztalják az általuk vallott dolgok ellenkezőjét. Azokat a változásokat, amelyek kívülről érkeznének, elutasítják. Csak azokat a változásokat fogadják el, amelyet ők maguk kezdeményeznek.

A Maura nevet viselő hölgyek gondolkodását alapvetően a jobbítás motiválja, ezért igen érzékenyen érintik a szociális kérdések. Nagyon fogékonyak a nehézsorsú, elesett a társadalom perifériájára szorult emberek iránt, akik helyzetének megváltoztatása nagyon gyakran foglalkoztathatja őket, ezért minden olyan közösség vagy szervezet, ahol az emberek sorsának megváltoztatásáért, vagy jobbításáért dolgozhatnak, számukra megfelelő lehet.

A Maura nevű hölgyek tehát abszolút a mai kor hölgyei, akik a függetlenség, az egyenlőség hívei, akiket lelkesítenek a mai kor technikai vívmányai. Mivel állandó nyughatatlanság, megismerési vágy jellemző rájuk, ezért gyakran élhetnek külföldön, vagy lehet közük olyan szervezethez, közösséghez, amely tagjait különböző nemzetiségű emberek alkotják.

Pogonyi Edina