Vágólapra másolva!
A Mária nevű hölgyeket legfőképpen az aktivitásukról, tettrekészségükről, vagy éppen a határozott, célszerű gondolkodásukról, esetleg hajlíthatatlanságukról ismerjük fel.
Vágólapra másolva!

A Mária női név bibliai név. Eredeti héber formája Mirjam volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult. Jelentése megfejthetetlen, valamennyi magyarázata vitatott. Egyes források szerint a Mária jelentése: ellenálló, lázadó, kövér, erős. A latin Maria névváltozatának igen sok származéka alakult ki az erurópai nyelvekben, ezek egy része a magyarban is használatos.

A Mária nevű hölgyek könnyen teremtenek kapcsolatokat, amelyekben gyakran vállalnak vezető szerepet is, hol nyíltan, hol burkoltan, ez utóbbi esetben az érzelmeken keresztül próbálnak irányítani.

Számukra a kommunikáció, a kapcsolatok, és az, hogy elnyerjék környezetük elismerését, figyelmét mindennél fontosabb. Szerteágazó és sokrétű figyelmük, sokszor szétszórttá, feledékennyé teszi őket, amely a környezetük számára igen bosszantó lehet, mert a megbízhatatlanság és kiszámíthatatlanság érzetét keltik maguk körül.

Állandó kíváncsiságuk és kéretlen véleménynyilvánításuk miatt sokszor olyan ember benyomását keltik, akik vagy mindig tudni akarnak mindenről, vagy úgy gondolják, hogy ők tudnak a legjobban mindent. Ennek megfelelően természetesen állandóan véleményt mondanak kendőzetlenül rávilágítva a hibákra, amely miatt sokan megsértődhetnek. A sértettek már kevésbé érzik úgy, hogy csak a Mária nevű hölgyek a többiek érdekében mondják el, szerintük mi a legjobb és legcélszerűbb megoldás.

Ha a környezetükben, vagy egy csoportban vezető szerepet vállalnak (akár tanárként, közös képviselőként stb.) akkor képesek az általuk képviselt emberek céljaiért, sikereiért a családi kötődéseiket háttérbe szorítani. Ha így alakulna a helyzet, akkor nagy esély van arra, hogy megbillen a párkapcsolatuk stabilitása, és válaszút elé kerülhetnek.

Ha azonban a családban veszik kezükbe az irányítást, ha az otthon teremtése a legfontosabb számukra, akkor nagyon sok áldozatra képesek, persze mindig érezve és éreztetve azt, hogy rengeteg dologról mondanak le (sokszor nem önként), hogy a család többi tagja érvényesülni tudjon. Képesek és tudják szolgálni a családot, ezért tartós lehet a párkapcsolat, azonban az önérvényesítés a munkán keresztüli kiteljesedésről szinte biztosan le kell mondaniuk.

A legtöbb Mária nevet viselő nőnek szüksége van arra, hogy anyagilag is biztonságban érezze magát. Ezt pedig egyféle módon tudja elképzelni: ha dolgozhat, és képessé válik arra, hogy a megszerzett tudását kamatoztassa.

A Mária nevű hölgyke nehezen tudják elképzelni a biztonságot anélkül, hogy számukra az kézzelfogható lenne (tehát pénzt keresnének), ezért az egyik legnagyobb problémájuk az anyagi függetlenségük elvesztésétől való félelem. Természetesen a sors ezen életterületüket is többször megpróbálja, egészen addig, amíg fel nem ismerik a hölgyek, hogy a biztonság nem a pénzben, az anyagiakban, és nem abban rejlik, amit birtokol. Számukra a család megteremtése az anyaság megélése sokszor tartogat megpróbáltatásokat, nehézségeket.

Pogonyi Edina