A nők hamarabb kijönnek sodrukból a munkahelyen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A rengeteg túlóra, számítógépek működési zavarai és idegesítő kollégák voltak a leggyakrabban felsorolt okozói az "irodai dühöngésnek". Meglepő módon a női alkalmazottak sokkal hajlamosabbak a tettlegességre, mint férfi kollégáik.

Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia a munkahelyenhttp://www.shl.hu/konyvek/A könyv az érzelmi készségek fejlesztésével abban segít, hogy a munkahelyeken hatékonyabb legyen a munka és ugyanakkor kellemesebb legyen az élet.

A Pertemps nevű fejvadász cég által indított felmérés, amelyben 450 irodai alkalmazottat kérdeztek meg országszerte, rámutatott arra, hogy a női alkalmazottak csaknem 51%-a járt már az irodai erőszak határán, míg a férfiaknál csak 39% nyilatkozott hasonlóról. A megkérdezettek háromnegyede érezte úgy, hogy rossz hangulatban kevésbé produktívak, 15%-uk pedig sokkal lassabban és hanyagabbul dolgozik akkor, ha főnökeik rossz hangulatban vannak. A felmérés eredménye rámutatott arra, hogy a felső vezetők időben elsimíthatnák a konfliktusokat, ha meghallgatnák a panaszokat, reális munkamennyiséget és elérhető határidőket szabnának ki, és az ültetési rendnél elkerülnék a túlzsúfolt irodák kialakítását.