Más gondjaid vannak a pasikkal II.

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!
A Facér Pasi válaszol
Egyedül éled az életed magányos szingliként? Gondok vannak a szexuális életedben? Nem tudod, mit akar a pasi, akit kinéztél magadnak? Bárcsak tudnánk férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg a Facér Pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.

Szia!

Szeretném tudni, hogy:

1. Miért mondja a barátom, hogy "talán már veled nem tudok lefeküdni", és hetekig tényleg nem szeretkeztünk, utána pedig miért ront rám, és döntöget le vadul szinte kétnaponta?

2. Miért olyan marha őszinte? Miért nekem kell hallgatni, hogy de édes az
a kis fekete, vagy az az orosz barátnőd milyen helyes? Miért nem a barátaival beszéli ezt meg? Nincs is neki, ez igaz...

3. Videók, fotók, stb. De nem szabad beszélni a szexről. Nem szabad csinálni sem MIÉRT???

Drága,

Valószínűleg azért mondja, hogy már nem tud veled lefeküdni és fekszik le veled aztán mégis, mert egy pimasz, szerepzavaros éretlen majom. Ugyanezért dicséri előtted a többi csajt. Uralkodni akar rajtad, megjátssza a nagyfiút, de ne dőlj be neki.

Nem teljesen értem, hogy mi van a fotókkal és a videókkal, de gyanítom, hogy arról beszélsz, hogy nagybani pornófogyasztó a srác. Nem tudom mi baja van, de ennyiből is megmondom, hogy legjobb ha elzavarod jó messzire.

Csókol: a Facér Pasi


***

Miért mindig azzal járok, akivel nem is nagyon akarok? Aki nekem tetszik, az soha nem jön be.

Nyilván azért jársz azzal, akivel nem akarsz, mert fontosabb, hogy járj valakivel egyáltalán, mint az, hogy ki is az pontosan. Ez nem jó, de vigasztaljon a tudat, hogy nagyon sokan vannak így ezzel és egész életek és házasságok szövődnek ilyen módon.

És miért? Mert ahogy te is, úgy nagyon sokan félnek az egyedülléttől. Pedig attól nem leszel kevésbé egyedül, hogy olyasvalakivel vagy együtt, akit nem szeretsz. A szerelemben nem az a jó, hogy valaki más is van a lakásban, az autóban, a franciaágyon, vagy mellettünk a moziban, hanem az, hogy az nem akárki, hanem valaki, aki egyedül alkalmas arra, hogy velünk legyen ott és akkor.

Azt javaslom, hogy ha ez zavar, akkor ne ezt csináld: aki nem tetszik, azzal ne járj. Várd ki, amíg találsz valakit, aki tényleg tetszik és ő is akar téged. Ez a legegyszerűbb és egyben legbonyolultabb recept, a világirodalom háromnegyede erről szól.

Csókol: a Facér Pasi

* * *

Kedves Pasi!

A helyzet az, hogy egy boltban dolgozom, ahová - noha elég félreeső és exkluzív -, mint nyilvános helyre, bárki betérhet. Általában szeretjük kiszolgálni a vevőket és szívesen elbeszélgetünk velük, igyekszünk kedvesek, udvariasak lenni mindenkivel egyformán. Szeretem elválasztani a munkát és a magánéletet, nem ismerkedek a boltban. Vannak férfiak, akik rendszeresen meglátogatnak, és igyekeznek beszédbe elegyedni velem, sok időt töltenek a boltban, minden különösebb ok nélkül is. Ez persze nem zavar, ha nem tartanak fel a munkában és időnként vásárolnak is. Azt persze nem értem, miért van szükség a teljesen céltalan, kevéssé személyre szóló, komolytalan udvarolgatásokra (többnyire az ilyen férfiak középkorúak, családosok, de van sok másmilyen is).

És van egy férfi, aki nem különbözik a fent említettektől: családos, jól szituált, klimax korú. Ugyanakkor nagyon művelt, kitűnő szakember, van stílusa, humorérzéke is. Mivel szép is, természetesen nem feltételezi, hogy ne tetszene mindenkinek. Az a baj, hogy évek óta hetente legalább egyszer bejön, és azon igyekszik, hogy minél több közös ügyünk legyen, állandóan vásárol, rendel (nehezen beszerezhető dolgokat). Kezdettől fogva hárítom és már kifejezetten barátságtalan vagyok, és kerülöm is (ezt észre is vette, mulat rajta), soha nem viselkedtem vele másképp, mint bárki mással, és egyértelmű, hogy sosem történhet köztünk semmi. De nem hajlandó ezt tudomásul-, meg észrevenni. Egyáltalán, nem számít, hogy mi a véleményem. Ő mindig jön, kedves, beszél hozzám - soha nem beszél rólunk vagy hogy miért jár ide, én se tudom szóba hozni, pedig már próbáltam -, azt hiszem, kevés közöm van az egészhez, olyan egyoldalú ez a játszma, és nem tudom, miről szól és hogyan lehetne leépíteni.

Nem nagy ügy, de tényleg évek óta, legalább hetente kerülök és kicsit (de épp eléggé) megalázó helyzetbe (visszaél a helyhez kötött, kiszolgálószemélyzeti szerepemmel) és tehetetlennek érzem magam.

Drága Lia,

az őszülö halántékú udvarlóid nagy számából is láthatod: elég általános a férfiak ilyen jellegű ártatlan eltévelyedése.

Ahhoz, hogy ez el tudd fogadni, a következőket kell megértened.

A családos férfiak túlnyomó része eljátszik a félrelépés vagy az új élet kezdésének gondolatával és ez az érzés negyvenes-ötvenes éveikben felerősödik. Ennek több oka van. Az egyik, hogy rádöbbenünk: az élet rövid és már a fele el is telt mi pedig a rengeteg életmód-lehetőség közül csak oly keveset próbáltunk ki! A többség ilyenkor bágyadt kísérleteket tesz arra, hogy kitörjön az általánosan elfogadott társadalmi normák jelentett keretek közül, ahová a monogám családapai életforma is tartozik. A legtöbbek persze nem lépik ezt meg, csak kacérkodnak a gondolattal és olyan ártatlan formákban élik ki ezt a vágyukat, mint a te állandó látogatód is. Nem is kapcsolatra van szüksége, hanem a tudatra (mégha ez a tudat hamis is), hogy ha akarná, ki tudna lépni, tudna új kapcsolatot létesíteni.
Amikor kínlódzs vele, gondolj arra, hogy elősegíted egy család együttmaradását mert ezzel az ártatlan áldozati szerepeddel éred el, hogy ne akarjon konkrétabb formákban változtatni az életén. Így beéri a látványoddal,a hangoddal, az illatoddal.

Tudom, hogy ez nem jelent megoldást a problémádra, de talán jobb, mint elüldözni és megbántani egy ártatlan és hűséges, bár bosszantó vevőt.

Csókol: a Facér Pasi

Vissza, a Facér Pasi oldalára