Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

FBI-ügynökök tinédzserektől vesznek leckét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A különleges ügynökök azt tanulták meg, hogy hogyan láttassák (érzékeltessék) magukat tizenévesnek az interneten úgy, hogy ne derüljön ki valódi koruk. Ez a tréning az Operation Innocent Image (Ártatlan Imázs Hadművelet) része, amelynek célja az internetes gyerekpornóbandák és pedofilok megtalálása és tőrbe csalása, írta a San Francisco Chronicle.

Karent, Maryt és Kristint azután alkalmazta az FBI, miután az egyikük édesapja, aki FBI-ügynök és éppen a pedofília felderítése a szakterülete, figyelte lánya SMS- és e-mail üzeneteit, de nem értette őket. Elmondta, hogy megtaníthatják a különleges ügynökeiket arra, hogyan legyenek óvatosak, hogyan tartóztassák le az embereket, de arra nem nagyon van mód, hogy megtanítsák nekik, hogyan adják ki magukat 13-14 évesnek.

Az első zárthelyi megírása után az összes FBI-ügynök megbukott, a lányok kérdéseire egyikük sem tudott hibátlan válaszokat adni. Például nem tudták, hogy Justin Timberlake sokkal népszerűbb, mint a Destiny's Child, és az egyikük azon bukott meg, hogy felháborodott, mert a lányok szerint a Led Zeppelin zenéje nem jó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről