Az orgazmus-tanácsadó válaszolt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Augusztus óta élek szexuális életet a barátommal, de még egyszer sem volt orgazmusom. Szeretném tudni, mikor kéne hogy legyen, illetve hogy tanulható-e ez egyáltalán. Őt nagyon zavarja, hogy nekem még nem volt, és emiatt egy állandó görcsben van. Mit tehetnék azért, hogy legyen orgazmusom?

Kedves Kérdező!

Már lehetett volna akár, bár nem mindegy, hogy ebben az időszakban milyen mennyiségben tudott tapasztalatokat szerezni. Tíz aktus alatt nem érdemes következtetéseket levonni. Ha ennél jóval több volt, akkor érdemes foglalkozni a megoldással nemcsak házilag. Az orgazmus elsajátítható, és fejleszthető az átélése is.

Üdv,
dr. Tóth Emese

* * *

Kedves Tóth Emese,

A problémám talán elég általános: nincs hüvelyi orgazmusom. A második komoly kapcsolatban élek, az előző pont amiatt szakadt meg, hogy nem volt számomra jó a szex. A mostani kapcsolatom már a kezdetén is nagyon szenvedélyes volt, élveztem az együttléteket, viszont nem volt hüvelyi orgazmusom. Máshogy (izgatással) el tudtam érni. Szeretem a barátom, vonz, és kívánom is, próbálom elengedni magam, de valahogy a kellemes érzésen kívül mégsem érzek többet. Valahol olvastam, hogy létezik egy gyógyszer, ami elősegíti az orgazmus átélését, serkenti az érzékszerveket. Bármilyen tanácsot nagyon szívesen vennék! Előre is köszönöm!

Kedves Levélíró!

A hüvelyi orgazmus bonyolult dolog, akárcsak bármely más orgazmus. Ami az orgazmushoz hiányzik, az egyéni vizsgálatot igényel, személyes konzultációt.
Ajzószerek természetesen vannak, amik vérbőséget, izgalmi állapotot idéznek elő. Ám ezek a szerek idegrendszeri támadáspontjuk miatt nem ajánlhatók, és nem biztos, hogy orgazmust is eredményeznek.
A hüvelyiorgazmus-hiány okát tisztázni először a szokványos nőgyógyászati szűrővizsgálattal érdemes. Ha ez rendben van, akkor következünk mi, hogy segítsünk az orgazmus elsajátításában. A hüvely sok nő számára rejtélyes terület, mintha nem is a saját teste lenne. Fel kell fedezni, és sok kellemes tapasztalatot kell szerezni szex közben, hogy a megfelelő agyi területek is tréningben legyenek és könnyen aktiválódjanak már kisebb ingerlésre is. A megfelelő mozgás és az átélés fejlesztése is megtanulandó.
Otthon szexuális segédeszközök (műpénisz, hüvelygolyók) használatával szerezhet új tapasztalatokat egyénileg és párban egyaránt.

Üdv,

dr. Tóth Emese