Meztelenül chatelnek a kínaiak

Vágólapra másolva!
Egy kínai kutató hívta fel a figyelmet arra a "közegészséget és erkölcsöt veszélyeztető" új trendre, amely egyre inkább teret hódít az interneten. Mintegy 20 000 kínai keresi fel naponta azokat a chatszobákat, ahol lehetőségük nyílik meztelenül csevegni honfitársaikkal.
Vágólapra másolva!

Webkamerával is felszerelt gépek birtokában egyre több kínai látogat el olyan chatszobákba, ahol meztelenül és félmeztelenül "beszélgetnek" egymással - adta hírül a Shanghai Daily napilap, Liu Gang kutatót idézve.

"Az elején azt gondoltuk, hogy ez csak egy játék, melyben szokatlanul extrovertált, különc emberek vesznek részt. Ám amikor folytattuk kutatásunkat, kiderült, egyre többen merészkednek oda és mutogatják magukat provokatív pozíciókban" - nyilatkozta Liu Gang.

Kína az Egyesült Államok után második helyen van - 87 millió felhasználóval - az internetező országok listáján. Most a kommunista vezetőség azt fontolgatja, korlátozná az online-elérhetőségeket, így fékezve meg ezt a társadalomra veszélyesnek ítélt jelenséget.