Szeretkezz, ne háborúzz!

Vágólapra másolva!
A hippi-korszak jelmondatát egy kaliforniai békeaktivista pár tűzte zászlajára - persze modernizált változatban.A két békeaktivista ugyanis azt szeretné, ha az év egy bizonyos napján mindenki otthon maradna, és legalább egy orgazmussal hozzájárulna a világbékéhez.
Vágólapra másolva!

Két kaliforniai békeaktivista, a 76 éves Donna Sheenan és az 55 éve Paul Reffell új kezdeményezést indított útjára az interneten. A pár úgy gondolja, a világbéke megteremtéséhez a legjobb módszer a szexuális együttlét és az orgazmus elérése, ezért mindenkit arra bíztatnak, hogy egy bizonyos napon a világon minél több ember bújjon ágyba a kedvesével.

"Az orgazmus során, és az élvezet pillanatai után is elképesztő béke szállja meg az embert, mindenki úgy érzi, hogy minden a helyén van. A tudatunk teljesen kiürül. Ez egy meditatív állapot, és ha tömegesen kerülnek az emberek ebbe az állapotba, akkor az biztosan elindít valamilyen változást a világon" - mondta Reffell. - "Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy december 22.-én bújjanak ágyba a szerelmükkel, és orgazmus közben koncentráljanak a világbékére."

A pár mindkét tagja evolúciós pszichológiával foglalkozik, és úgy gondolják, a háború nem más, mint a férfiak próbálkozása arra, hogy lenyűgözzék az esetleges vetélytársaikat.

"Az egész nem szól másról, csak annak fitogtatásáról, hogy az én rakétám nagyobb, mint a te rakétád" - mondta Reffell. - "Egy együttes időben történő, globális orgazmus a felhalmozódott szexuális energiákat valami egészen pozitív dolog felé fordítaná. És így persze a férfiak is inkább az ágyban bizonyíthatnának, és nem a harctéren. Reméljük, hogy a kezdeményezésünkhöz minél többen csatlakoznak."