Szex az exszel

Vágólapra másolva!
Őrületes hiba, apró botlás vagy teljesen természetes dolog, ha valaki ágyba bújik egy volt kedvessel? A szexuálpszichológus szerint nem feltétlenül hiba, ha valaki egy-egy liezon erejéig össze-összejön az exével, csak előbb vessen számot a saját érzéseivel és szándékaival és az eredményeket őszintén beszélje meg a volt párjával. Ezek nélkül csak elnyújtjuk az elválás egyébként is nehéz és fájdalmas folyamatát.
Vágólapra másolva!

"Én mindenkit óva intenék a szakítás utáni szextől egy ex-nővel" - mondja Béla. "Semmi másra nem jó, csak arra, hogy elölről kezdjük az elsőre is kínos szakítási procedúrát."

Béla ugyanis egy buliban összeakadt a volt kedvesével, akivel alig pár hete szakított. Aztán félig berúgva egy ágyban találták magukat. Ő úgy gondolta, hogy az egész csak azért történt, mert az "alkoholtól egymásra gerjedtek", de a lány "félreértette", és azt hitte, hogy mégis van esélye.

"A nők egyszerűen képtelenek különválasztani egy kellemes, erotikus éjszakát, és a szerelmet. Az exem meg volt győződve arról, hogy megbántam a szakítást, ezért feküdtem le vele. Egyszerre volt szánalmas és idegesítő, amikor megpróbált visszahódítani, és csak újabb sebeket okoztam neki, amikor próbáltam elmagyarázni, hogy ennek semmi esélye nincs".

Béla azóta "nem követte el újra ezt a hibát", sőt, újabban arra is nagyon vigyáz, hogy ne futhasson össze a volt kedveseivel.

Izgalmas újra fellángolni

Úgy tűnik, a fenti történet egyáltalán nem egyedi, és talán Béla is jobban végiggondolja, mit tesz, ha elolvassa a Times Online idevágó cikkét. A szerző ugyanis úgy gondolja, hogy bár izgalmas újra fellángolni az ex-barátnővel vagy a volt feleséggel, de be kell tartani bizonyos szabályokat. Ezeket a jó tanácsokat - ahogy a felütésből is kiderül - elsősorban férfiaknak szánta az egyébként női szerző.

Suzi Godson szerint a párokat elsősorban a magány kergeti egymás karjaiba, ahol a "kötelezettségek nélküli szexuális vigasz jó megoldásnak tűnik".

"Másrészt - állapítja meg a szerző - az exszel szerelmeskedni egyszerűbb, mint egy új után kutatni. Az, ha valakit jól ismersz, biztonságot ad, amit egy új kapcsolat még nem." A cikk szerint ilyenkor a volt párok hajlamosak félretenni a haragot, a szakítás okait, és "átsegíthetik egymást az éjszakán".

"Csakhogy jön a reggel, berobban a valóság. A folytatás attól függ, hogy kinek mi volt a szándéka ezzel az éjszakával. A nők általában nem egy alkalmi kapcsolat ígéreteként támasztják fel szexuális kapcsolatukat az exszel, úgyhogy ha nem akarsz ott ragadni, be se menj. Ha viszont vissza akarsz menni hozzá, készülj fel rá, hogy végig kell majd csócsálni, mit csináltatok rosszul és mi lesz eztán másként" - üzeni a férfiolvasóknak Godson.

A cikk végén egy "igazi" szexszakértő, a Szex és New York szőke démonja, Samantha Jones vonja le a tanulságot."A szex az exszel nyomasztó: ha jó, fáj, hogy sose kapod meg többé; ha pedig rossz, akkor csak szexeltél egy volt pasiddal, és nem érted, hogy bírhattad ki mellette ilyen sokáig."

Még egy utolsó, és tényleg vége

A Timesnak igen, Samantha Jonesnak viszont nem nagyon adtak igazat azok, akiket megkérdeztünk: előfordult-e már, hogy ágyba bújtak egy exszel, és ha igen, miért. A férfiak kivétel nélkül úgy válaszoltak, hogy egyszerűbb volt a "káposztát felmelegíteni" egyszer, mint valami teljesen újat kiépíteni.

A nők viszont - néhány kivétellel - arról beszéltek, hogy "benne volt az éjszakában az újrakezdés ígérete".

A kivételek közé tartozott Tamara, aki az ex-férjével ragadtatta szexre magát, igaz, szülői ráhatás következményeként.

"A szétköltözés után nem sokkal, még a hivatalos procedúra előtt, anyunak és apunak volt egy gyenge próbálkozása: szerintük ugyanis elhamarkodtuk a szakítást, kellett volna még egy esélyt adni a kapcsolatnak, már csak a gyerekek miatt is. Ezért úgy intézték, hogy karácsonykor mindannyian - a gyerekek, az ex és én is - ottragadjunk náluk, vidéken, és "hely hiányában" egy ágyban szállásoltak el minket a volt férjemmel. Természetesen nem bírtuk ki, egymásnak estünk. Amikor ő elaludt, én kilopóztam a fürdőszobába, és sírva fakadtam. Az bántott, hogy tudtam, engem is ugyanolyan könnyen csalhatott meg, mint az akkori társát velem. Végül a gyerkőcök mellett ébredtem, reggel pedig elmagyaráztam anyámnak, hogy ennek a kapcsolatnak vége, kár erőltetni."