Rebarbarás fordított sütemény

Vágólapra másolva!
A piacon hamarosan megjelenik a rebarbara, melynek levelét és szárát is felhasználhatjuk ételeinkbe. Ennek a kevéssé ismert növénynek az elkészítéshez ad tippeket a héten Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

Tegyünk egy edénybe 3 pohár (1 pohár = 250 ml) egycentis darabokra vágott rebarbaraszárat. Adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, 2/3-ad pohár juharszirupot vagy mézet, 1 teáskanál reszelt narancshéjat, és 1,5 teáskanál fahéjat. Keverjük össze.

Egy másik edénybe tegyünk egy pohár lisztet, 2 teáskanál sütőport, egy csipet sót és 1 pohár puha vajat. Morzsoljuk össze, majd adjunk hozzá egy egész tojást, 3 evőkanál tejet és 3 evőkanál narancs levet. Jól keverjük össze, galuska tésztához hasonló tésztát fogunk kapni.

A rebarbarás keveréket tegyük egy közepes méretű, jól kivajazott és lisztezett tűzálló edény aljába, majd a lisztes keveréket evőkanállal osszuk szét rajta. Simítsuk szét, hogy betakarja mindenhol.
170 fokos sütőben süssük 25-30 percig. Még forrón borítsuk ki egy nagy tányérra. A tányért tegyük a tűzálló tál tetejére, és egy gyors mozdulattal fordítsuk meg. Így a rebarbara a tészta tetejére fog kerülni. Vanília fagyit tálaljunk mellé.