Kókusztejben párolt halfilé

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 szelet laposhal-filé, 1 doboz kókusztej, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, fél csokor korianderlevél, 1 teáskanál halfűszer keverék, 2 evőkanál kókuszreszelék, só, darált bors

Elkészítése:
Tegyük egymásmellé a halfiléket egy nagy tálcára, csorgassunk rá olívaolajat, majd daráljunk rá borsot. Szórjuk meg a halfűszer keverékkel és a durvára összevágott korianderlevéllel.

Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tűzálló tálat, majd adagonként két-két befűszerezett halfilét tegyünk egymás tetejére.

Öntsük egy tálba a kókusztejet, ízesítsük kevés sóval és korianderlevéllel. Öntsük a tálban lévő halakra, szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk készre 15-20 perc alatt.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Köretként héjában megfőzött, majd olívaolajban magpirított és petrezselyem-, vagy korianderlevélben megforgatott apró burgonyával tálaljuk. Korianderlevél helyett használhatunk petrezselyem-, kapor- vagy metélőhagyma-levelet is.