Peru szépét molesztálta a gaboni elnök

Vágólapra másolva!
Nemzetközi botrány keletkezett abból, hogy Peru szépét az afrikai Gabon állam elnöke prostituáltnak nézte. Miss Perunak, Ivette Santa Mariának reklámszerződést, lakást és fizetést ígértek Gabonban, aminek kapcsán a szépség el is utazott Gabon fővárosába, Libreville-be, hogy elfoglalja hivatalát.
Vágólapra másolva!

A baj akkor kezdődött, amikor az államelnök, Omar Bongo elnöki palotájába invitálták. A lányt egy szobába vezették, ahol később megjelent az elnök. Kommunikáció nem történt közöttük, mivel Santa Maria nem tud franciául, ellenben a tettek mindent elárultak. Az elnök megnyomott egy gombot a falban, amire azonnal kinyílt egy ajtó, mögötte egy vetett ággyal. A lány azonnal értett a dologból, és sírva kiabálta Bongo elnöknek, hogy ő nem prostituált, hanem Miss Peru, és fejvesztve kimenekült a palotából. Peru ENSZ-nagykövete New Yorkban felvette a kapcsolatot gaboni kollégájával az ügy kapcsán, és hivatalos közleményben tudatta vele, hogy Peru kormánya nagyon aggódik a történtek miatt. Peru külügyminisztere, Manuel Rodriguez riportereknek elmondta, hogy kormánya választ vár Gabon ENSZ-nagykövetétől.

Miss Santa Mariát egy argentin nő hívta fel telefonon hónapokkal ezelőtt, aki azt állította magáról, hogy sajtómunkatárs, és egy új szépségverseny, a Miss Humanity előkészítésén dolgozik Libreville-ben. Heti 800 fontnyi fizetést ígért Santa Mariának, egy lakosztályt az Inter-Continental Hotelben és szponzorálási munkát az Air Gabon cégnél. Santa Maria január 19-én érkezett meg Libreville-be a barátjával, de amikor már első nap megtörtént az incidens, azonnal el is utaztak az afrikai országból.