Húszéves az első francia lombikbébi

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

René Frydman és Jacques Testart kislánya, Amandine 1982. február 24-én született egy párizsi kórházban. Az esemény francia családok ezreinek adta meg a reményt, hogy lombikbébi-program segítségével gyermekük lehet majd. A kislány születését követően minden újság róla cikkezett, majd a szülők gyermekük védelme érdekében nem engedték, hogy a média képviselői nyomon kövessék Amandine sorsát. Egészen mostanáig, amikor az ifjú lány maga döntött úgy, hogy felfedi kilétét. A szülők Amandine születése után még kétszer próbálkoztak a programmal, de sikertelenül.

Amandine-t már gyermekkorában felvilágosították szülei fogantatása körülményeiről. A kislány eleinte aggódott, hogy a külső megtermékenyítés során valóban az őt nevelő szülők sejtjeit használták-e fel a megtermékenyítéshez. Felnőttebb fejjel azonban már nem foglalkozik ezzel a kérdéssel.
A francia lány szeretne megismerkedni az első angol lombikbébivel, Louise Brownnal, aki 1978. június 25-én született. A világon az elmúlt évtizedekben több mint egymillió gyermek született mesterséges megtermékenyítés után, közülük csaknem 100 000 bébi Franciaországban jött a világra.

Ajánlat
Magyarországi lombikbébi és meddőségi központok

Szex a lombikbébiért

Infertility.hu

Korábban
Lombikbébik találkoztak a Szent János Kórházban

Trónörökös híján