A pénzhez való viszony a kézírásban

Vágólapra másolva!
Grafológus tanácsadóink azt nem tudják előre megjósolni, hogy a tél végi kiárusítások, akciók után pénztárcánk zsebeit forgatva marad-e a nyári szabadságra, de azt pontosan látják kézírásunkból, hogy milyen fontossággal bír életünkben a pénz.
Vágólapra másolva!

A grafológia segítségével számos személyiségjegy mellett azt is meg tudjuk vizsgálni, hogy a személynek milyen a viszonya a pénzhez. Itt most ne arra gondoljanak, hogy előre meg tudjuk mondani, lesz-e ötöse a lottón, de sok mindent elárulnak az írásjelek.

A pénzhez való viszonyunkról a bal margó, illetve a betűink alsó része ( szaknyelven: alsó zónája ) beszél. Ha valaki számára fontos a pénz, akkor írásában hosszú, mélyre nyúló szárakat találhatunk, és ha szép telt hurkok is megjelennek a betűk alsó és középső részében, akkor ha nem is anyagiasnak, de a pénz jelentőségével tisztában lévő személyiségnek tekinthetjük az illetőt. Mivel az "s" betűt, a grafológia tapasztalatokon alapuló ága, a betűszimbolika a szerzés betűjének is tekinti (és gondoljunk pl. a dollár jelére, melyet szintén az S-ből képeztek ), kiemelkedő, hangsúlyos megjelenése szintén pénzközpontúságra is utalhat.

Forrás: Grafológiai Intézet

Bruce Springsteen aláírása

Ami a pénzzel való bánást illeti, takarékosnak találhatjuk azt az embert, aki szűk bal margót hagy, apró betűvel ír és jól kihasználja a rendelkezésükre álló felületet- vagyis a papírral is takarékosan bánnak.

Forrás: Grafológiai Intézet

Cher aláírása

Ezzel szemben a költekező, nagyvonalú személyek nagy betűméretet használnak, a papíron sok fehér felületet hagyhatnak, és a beosztó szemlélettel ellenkező lehet a nagyobb szabálytalanság megjelenése, amikor valaki nem tervez, túlköltekezik egy-egy "vásárlási rohamtól" megszállva például.

Forrás: Grafológiai Intézet

Bruce Lee aláírása

A pénzről "beszélő" betűk között megemlíthetjük még a "b" betűt: a nagy, pocakos, bezáródó "b" betű a "minden szentnek maga felé hajlik a keze" mozdulatát szimbolizálhatja, míg egyesek szerint a "j" alsó hurokrésze a "pénzeszsák" képét vetítheti elénk (és ennek megfelelően : minél terjedelmesebb, annál nagyobb a vágyunk annak birtoklására ).

Nemes Antónia
Grafológiai Intézet