Kétszázezer látogató

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A fesztivál igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a Művészetek völgye 138 millió forintos költségvetésének körülbelül a 6-10 százaléka "jött vissza" a belépődíjak árából. Hozzáfűzte: a bevételt minden évben a hat rendező község önkormányzata között osztják fel. Márta István tájékoztatása szerint látogatói csúcsot döntöttek a politikusok is - akik a völgy bejáratánál jelképesen lerakták politikai batyujukat -, ugyanis 15 miniszter, illetve államtitkár járt az elmúlt tíz napban a Művészetek völgyében. A fesztivál igazgatója szerint idén szembetűnően sok volt a külföldi látogató is.

Márta István beszámolt arról, hogy soha ennyien nem adtak még vért a Művészetek völgyében, mint a mostani tíz nap alatt. Hozzátette: 1.600 egységnyi, azaz közel 800 liter vért vettek le az ajkai, tapolcai és veszprémi vérellátó állomások szakemberei. A fesztivál igazgatója kitért arra, hogy a megoldatlan finanszírozás miatt a nyári fesztiválok nem tervezhetőek, ezért az utolsó pillanatig sok a bizonytalanság.

Kapolcs hivatalos oldalahttp://kapolcs.szinhaz.hu/

"Most azonban körvonalazódni látszik egyfajta terv, sőt talán megoldásnak is nevezhető, miszerint a jövőben a központi költségvetésbe bekerülne a fesztiválok támogatása" - mondta. Márta István az MTI-t arról tájékoztatta, hogy augusztus végén a nemzeti kulturális örökség miniszterével és más tárcák vezető képviselőivel tárgyalnak majd a jövő évi Művészetek völgye rendezéséről, támogatásáról.