Big Brother - Kolumbiában is

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Pongó, a hazai reality Geréb Dezsője

Kolumbiában épp zajlik egy Big Brother sorozat, a tizenhatos kezdő csapatból már öten, két lány és három fiú kihullottak. Akad köztük sármos zenész, szigorú tekintetű üzletember, csábító démon, 19 tetkóval és rengeteg piercinggel kidekorált hölgy, csinoska szállodai recepciós lány és itt is akad külföldi: van egy bajszos, perui újságíró is a Házban - ő persze férfi. Vélhetően ez a műsor része, erre figyelnek a casting során: a hazai, első BB-sorozatban is volt egy ausztrál-magyar lány és egy félig olasz, félig magyar legény. A kolumbiai Planeta TV-ben este nyolc és fél kilenc közt jelentkezik a műsor, minden hétköznap este, a helyi híradó után. Délután hat és hét közt egy rádiócsatorna közvetít élőben a Házból (97,4 FM, a kíváncsiaknak), a bulvárlapok pedig ugyanúgy rá vannak tapadva a reality-témára, mint itthon.

Forrás: MTI
A hazai BB-Ház, nyitás előtt

Arcenia és Juan Háza 280 négyzetméteres, a kert területe ennek majdnem kétszerese. Mivel licence-műsorról van szó, a felépítése hasonló, mint a hazai BB-Háznak, ott is van tyúkól a kertben, titokszoba (vallatószoba a helyi elnevezése), két háló 8-8 ággyal, de csak egy fürdőszoba - konfliktusgenerálás miatt. Az Interneten történő kukkolás itt sem ingyenes, akárcsak a ValóVilág 2 esetében, fizetniük kell a kíváncsi rajongóknak: háromféle Gran Fan kártya kapható, ezek 5 és 15 USD közötti összegbe kerülnek. Jelenleg épp a Shakira városából, a Karib-tenger melletti Barranquillából származó Patricia Ariza a heti egyik kiesőjelölt - a hazai gyakorlattal szemben ott mindig három játékost jelölnek összesen, abból választja ki az emelt díjas hívással és sms-sel szavazó tévénéző, hogy ki a legkevésbé rokonszenves. Naponta egy jelölttel közlik csak az eredményt, ez is mutat némi eltérést a magyar BB-hez képest.

Forrás: MTI
Zsanett, a szörpgyárból

A megrázó esemény, mi momentán leginkább lázban tartja a kolumbiai fanokat - amellett, hogy kimúlt az egyik tyúk - az, hogy egy Luis nevű, nagyétvágyú szereplő hajnalban felfalt mindent, mit a konyhában talált, ám ennek következményeképp a lányok nemigen tudtak korrekt reggelit előállítani a csapat többi tagjának. Őrület. Ana María és Andrea megállás nélkül fúrják a háta mögött a falánk lakótársat, ám egyelőre késik a frontális összecsapás.

A Big Brother dossziéhttp://nyar.origo.hu/nyar/20030728renato.html

Kolumbia jelen területének negyede nincs a kormányerők kezén. Több katonai erő ellenőrzése alatt van az ország, így a hivatalos hadsereg mellett ott találunk két nagyobb gerillaszervezetet (az erősen balos FARC - Frente Armada Revolucionaria de Colombia - több mint tízezer katonával bír) és a szélsőjobbos félkatonai szervezeteket, melyen önmagukat defenzívnek, önvédelem végett létrehozott csoportnak definiálják - és ekkor a drogbárók félkatonai alakulatairól még nem is beszéltünk.