Terrorcselekményre készülő csoportot számoltak fel Rio közelében

Anti-Terrorism Attack Drill In Sao Paulo, Brasil Brasil Brasil 2016 Sao Paulo Sao Paulo 2016 Members Security Security Forces TERRORISM Anti-Terrorism ATTACK Drill METRO STATION Olympics OLYMPIC GAMES Sports 20 July 2016 20th July 2016 NurPhoto
Members of security forces takes part in an anti-terrorism attack drill in Paraiso Metro Station, in Sao Paulo, Brazil, on July 20, 2016. The drillers will remain in the city until the end of the Rio de Janeiro 2016 Olympic Games.
Vágólapra másolva!
A tíz letartóztatott az olimpiai idején készült akcióba lépni. Nincsenek kapcsolatban az Iszlám Állammal, de megpróbálták felvenni a kapcsolatot a szervezettel.
Vágólapra másolva!

A brazil belbiztonsági szervek a déli Parana államban letartóztattak tíz személyt, akik a gyanú szerint az augusztus 5-én kezdődő riói olimpia alatt akartak terrorcselekményt elkövetni – számol be a BBC.

A brazil hatóságok szerint az őrizetbe vett csoport nem áll kapcsolatban a több európai merényletet – legutóbb a nizzai kamionos gázolást – magára vállaló Iszlám Állammal, de

.Alexandre Moraes brazil igazságügyi miniszter az esettel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy valamennyi letartóztatótt brazil állampolgár. A brazil kormány az esetre reagálva rendkívüli ülést hívott össze.

Az augusztus 5-én, azaz péntekhez két hétre rajtoló olimpián a Zika-vírus okozta fertőzésektől való félelem mellett a terrorfenyegetettség és az országban rendkívül magas bűnözési ráta jelenti a legnagyobb veszélyt.