Kiderülhetett, hol rejtegetik a doppingbotrány koronatanúját

doppingellenőrzés orosz doppingbotrány
Vágólapra másolva!
Feltörték az orosz doppingbotrányt kirobbantó, jelenleg tanúvédelem alatt álló atlétanő oldalát, és így valószínűleg megtudták, hol rejtőzik.
Vágólapra másolva!

Julija Szpetyanova és férje kulcsszerepet játszottak az orosz doppingbotrány kirobbanásában, fontos bizonyítékokat szolgáltattak a nyomozást végzőknek, így derülhetett ki, hogy államilag irányított, központi doppingprogramot működtettek az oroszok. Egy ideig úgy nézett ki, hogy az összes orosz sportolót eltiltják a riói olimpiától, végül 271 sportoló elindulhatott.

Sztyepanovát és férjét tanúvédelem alá helyezték, állítólag az Egyesült Államokban bújtatják őket. Ez most bizonyságot is nyerhet, miután hackerek feltörték azt az oldalt, amin keresztül az orosz a kapcsolatot tartotta a WADA-val, és így kiderült, hol bujkál.

Forrás: AFP

A házaspárra sokan dühösek, rengeteg orosz sportoló bukott óriási összeget azon, hogy kizárták az olimpiáról. Sztyepanova egy darabig reménykedhetett, hogy engedik elindulni az olimpián a menekültek csapatában, de végül nem indult. (via Mirror)