Hosszú és Tusup útját járja Kozák és vőlegénye

Kozák Danuta, Somogyi Béla
Vágólapra másolva!
Bár az edzőváltásnál többen támadták Kozák Danutát, úgy tűnik, az olimpiai bajnok kajakos jól döntött, amikor vőlegényét, Somogyi Bélát választotta edzőjének.
Vágólapra másolva!

Akkor sokan azt mondták, hogy csak azért váltott edzőt, hogy az eredményei után kapott edzői jutalom is az ő zsebükbe vándoroljon, de az elvégzett munka egyelőre őket igazolja, hiszen Kozák talán élete formájában van.

Somogyi Béla a bal szélen Forrás: Facebook/Kozák Danuta

„Utólag beismerem, eleinte nem rajongtam az ötletért, hogy Danuta vőlegénye egyben a lányom edzője is legyen” – kezdte a Borsnak Kozák Balázs, a párosban Szabó Gabriellával már Rióban is aranyérmes Kozák Danuta apja. – Nem tudtam elképzelni, két ember hogyan tud napi 24 órát együtt lenni.

Mint Hosszú Katinka és férje, akár a hétköznapokban, úgy az edzésen is le tudnak ülni megbeszélni a dolgokat, ha valamiben eltér a véleményük.”

Az apa a futam után azonnal küldött lányának egy gratuláló üzenetet, és hogylétéről érdeklődött, hiszen a verseny előtt Kozák még gyomorbántalmakkal küzdött, infúziót is kapott.

Egy arany már megvan – jön is a jutalompuszi érte egy szurkolótól Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Láttam a képernyőn keresztül, hogy nincs jól. Biztos vagyok benne, ha Danuta nem beteg, egy hajóhosszal megverik a németeket, így kicsit szorosabb volt.

Én is voltam már Brazíliában, ott sokféle betegséget el lehet kapni.

Nem tudjuk, hol szedte össze a vírust, de remélem a következő versenyeken jobban lesz, hiszen úgy ment ki, hogy három aranyérmet akar nyerni, de betegen ez nagyon nehéz” – mondta az apa.

Kozák még egyesben és négyesben is rajthoz áll Rióban, és ha nyer, ő lehet minden idők legeredményesebb magyar olimpikonja az aranyérmeket tekintve.