Így gyógyították meg Kozákot

Kozák Danuta; Szabó Gabriella
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Az aranyérmes Kozák Danuta (elöl) és Szabó Gabriella (hátul) szurkolók között a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Nem infúziót kapott, hanem gyógyszeres kezeléssel gyógyították meg Kozák Danutát a női kajak kettes 500 méteres futamai előtt az olimpián.
Vágólapra másolva!

A magyar kajakos Rióban hasmenéses tüneteket produkált, bélfertőzéses szindróma alakult ki nála. Az M4 Sport közvetítésében az hangzott el, hogy infúziót is kapott, ezt több média, így mi is átvettük.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetségtől azonban azt a tájékoztatás kaptuk, hogy a harmadik olimpiai aranyérmét párosban megszerző Kozák nem kapott semmilyen infúziós kezelést, kizárólag kereskedelmi forgalomban is kapható tablettás gyógyszereket kapott.

Kozák Danuta Forrás: MTI/Kovács Tamás

Dr. Toman József, a válogatott orvosa az MKKSZ honlapjának így fogalmazott: „Olyan gyógyszereket alkalmazunk, amelyek gátolják a hasmenést, csökkentik a bél mozgékonyságát, segítik a bélfal védőréteggel történő bevonását, pótolják a jótékony bélbaktériumokat, és csökkenti az izmok görcskészségét."

Kozák Danuta azóta egyes 500 méteren is bejutott a döntőbe, csütörtökön délután pályafutása negyedik olimpiai aranyára hajt, ezzel megelőzné Kovács Katalint, és minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lenne, már ami az olimpiai bajnoki címeket illeti.