Kihagyja az olimpiát Amerika legnépszerűbb sportolója

Kawhi Leonard, LeBron James, NBA, kosárlabda
TORONTO, ON - FEBRUARY 14: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers and the Eastern Conference handles the ball against Kawhi Leonard #2 of the San Antonio Spurs and the Western Conference in the second half during the NBA All-Star Game 2016 at the Air Canada Centre on February 14, 2016 in Toronto, Ontario. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Elsa/Getty Images/AFP ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Vágólapra másolva!
Kihagyja a riói olimpiát LeBron James, az NBA-bajnok Cleveland Cavaliers és a címvédő Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottjának sztárja, valamint Kawhi Leonard, a San Antonio Spurs kiváló játékosa is.
Vágólapra másolva!

A kétszeres olimpiai és háromszoros NBA-bajnok James - aki a közösségi portálokat tekintve a világ 3. és Amerika legnépszerűbb sportolója - csütörtökön jelentette be, hogy pihenése érdekében inkább nem utazik el Rióba.

Valamivel korábban Leonard indoklás nélkül jelezte, nem akar részt venni a játékokon. "Nehéz döntést kellett most meghoznom, mert megtisztelő, hogy beválogattak az olimpiai csapatba, amelyben a jövőben remélhetőleg még lesz esélyem képviselni az országot" - idézte a 24 éves kosárlabdázót a San Antonio Spurs közleménye.

Kawhi Leonard és LeBron James Forrás: AFP/Getty Images/Elsa

Miközben az elmúlt időszakban számos sportoló a Brazíliában tomboló Zika-vírustól tartva döntött úgy, hogy nem utazik el Rióba, az NBA-játékosok közül senki nem nevezte meg okként a járványt.

Eddig Stephen Curry, a Golden State Warriors sztárja mellett Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall, Chris Paul, LaMarcus Aldridge, valamint Russell Westbrook és James Harden közölte, hogy kihagyja az olimpiát.

Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottjának 12 tagú kerete jövő héten válik véglegessé.