MDF: nem indulhat Viniczai Fehérváron

Vágólapra másolva!
Az MDF Fejér Megyei Választmánya továbbra sem járul hozzá, hogy a párt székesfehérvári szervezete önálló polgármesterjelöltet indítson az önkormányzati választásokon. Az MDF városi szervezete azt követően döntött Viniczai Tibor jelölése mellett, hogy a helyi Fidesz is önálló jelöltet állított. A választmány hozzájárulása azonban elengedhetetlen a jelölt indításához
Vágólapra másolva!

Az MDF városi szervezete azt követően határozott önálló polgármesterjelölt indítása mellett, hogy a Fidesz városi szervezete, a korábbi megállapodás ellenére nem Nagy Istvánt, hanem Gógl Árpád országgyűlési képviselőt jelölte a polgármesteri posztra. A városi szervezet döntése ellen a demokrata fórum megyei szervezete vétót jelentett be.

Székesfehérvár/onkormanyzati/20020918szekesfehervar.htmlOlvassa el az [origo] választási összeállítását a városról

Paál Huba, a párt megyei elnöke az [origo]-nak elmondta, hogy a párt alapszabá-lya értelmében a választmány döntése kötelező érvényű, így ha a testület nem járul hozzá Viniczai indításához, akkor helyi szervezet nem jelölheti őt polgármesternek Székesfehérváron.

Paál ugyanakkor azt is elmondta, hogy korábbi vétóját feloldva, a megyei választmány hozzájárul ahhoz, hogy a városi szervezet egyéni képviselőjelölteket és kompenzációs listát állítson a városban.