Napszúrás a goagyűlésen

Vágólapra másolva!
1997-ben volt az "ősbumm". Azóta már négyszer rendezték meg a Boom fesztivált a portugál-spanyol határ közelében. Idén minket is magával ragadott az ötnapos pszichedelikus vibrálás.
Vágólapra másolva!

A lisszaboni buszpályaudvaron neonzöld kukásmellénybe öltözött szervezőket kellett keresni, hogy a neten lefoglalt buszjegyünkkel Idanha-a-Nova felé vegyük az irányt. A pálmafás parttól a szárazföld belseje felé haladva egyre nyilvánvalóbb lett, hogy meleg lesz, por és árnyékot kell építeni mihamarabb. Éjjel kettőkor kidobott minket a buszos a bejárattól vagy négy kilométerre, ahonnan keserves gyaloglás kezdődött a sötétben a csomagokkal. A nulladik nap hangulata: épülő nagyszínpad, sátorhelyek keresése, ismerkedések, csöndes várakozás.

Huszonhatodikán délelőtt megépítettük a "halálcsillagot", a lepedőkből összeállított árnyékmenedéket, mely nélkül semmi esély nem lett volna az életben maradásra. Megéhezve belefutottunk a helyi valuta, a Boom-pénz problémájába. Volt ugyanis Boom-bank, ahol egy-az-egyben lehetett eurót boomra váltani, hogy aztán fizetni tudjunk a büfékben.

Sok érvet és ellenérvet találtunk az öt nap alatt a Boom-bank előtt sorban állva, hogy miért is kellett ezzel színesíteni amúgy is bonyolult életünket. Mi inkább nyűgnek éreztük, hogy először a bankban álljunk sorba, hogy aztán legyen egy sörünk.

Délután ötre elrendeztünk mindent, amit nagyon muszáj volt, mert a Star Sound Orchestra ekkor megszólaltatta a hangrendszert és kezdetét vette a fesztivál. Remek választás volt a fesztivál felvezetőjének megtenni őket dobjaikkal, lelkesedésükkel, színpadi show-jukkal. Ugyanakkor már itt kiderült, hogy a hangtechnika szégyenteljesen halk és kevés.

Naplemente után elénk tárult az egész helyszín világító látképe. A nagyszínpad, mint félig a földbe ásott üveggolyó. Mindenféle shopok, kézművesek, büfések, a chill felé vezető úton pirosas fényű lámpafüzér, a chill fektetett árnyékvetővel, szőnyeggel, vele szemben indiánsátrak és a tópart. Ezt az éjszakát a felfedezés, kalandorkodás jegyében töltöttük, a fesztiválváros igen nagy területen volt felépítve.

Külön a gyerekek számára Boom-játszótér, megőrzővel, vécével futottunk össze, találtunk fraktálkép-kiállításokat, meditálósátrat, a parton kukoricaszárból épített kis árnyékokat, még több, még jobb kajáldát és piáldát.

Forrás: [origo]