Az Autechre szeptemberben hozzánk is eljöhet

Vágólapra másolva!
Áprilisban végre kiadja új albumát az Autechre, az elektronikus zene egyik legnagyobb úttörője. Ráadásul a zenekar, úgy néz ki, szeptemberben Magyarországra is ellátogat, de nem az új nagylemez (Untilted) turnéjának keretében.
Vágólapra másolva!

A nyolcadik stúdióalbumánál tartó Autechre a mai modern elektronikus zene egyik leginkább meghatározó zenekara, Aphex Twin mellett talán a legtöbbször hivatkozási alapként emlegetett név.

Sean Booth és Rob Brown kettőse a kilencvenes évek elején indult az ismertség felé és már első nagylemezükkel komoly kritikai elismerést értek el, illetve megalapozták kiadójuk, a Warp Records jövőjét is. Az egykor az észak-angliai Sheffieldben létrejött lemezcég mára a világ talán legjelentősebb elektronikus zenei kiadója, amiben komoly szerepe van az Autechre-nek is.

Untitled című, új lemezükhöz kapcsolódóan nagyszabású turnéra is indulnak, amely Európa és Amerika mellett Japánt is érinti. A tavasszal kezdődő turné állomásai között sajnos nem szerepel Budapest, de szeptemberben lehetséges, hogy végre hozzánk is eljön az Autechre.

Neon Music