Partykínálat a négynapos hétvégére

Vágólapra másolva!
Mint sejthető, a szervezők nem hagyták parlagon heverni a hosszú hétvégét, bár a bulik zöme így is pénteken és szombaton lesz. A lényeg: jön egy sor veretes nevű külföldi, a Lexicon Avenue-tól Flighton, Fatalin, Paco Osunán és Sander Kleinenbergen át Radioactive Manig, de az sem lesz rossz, amit csupa hazaiból főznek.
Vágólapra másolva!

Péntekről a Lexicon Avenue pachás fellépése kívánkozik az élre. A magyar közönség által már ismert brit progresszívhouse-duót dj Tommyboy és Mannel egészíti ki, úgy is mint a House Matic két házigazdája. Vasárnap ugyanitt Strictly versus Heaven - Lank, Kühl és a Strictly atyja, Slam Jr. áll a pult mögé proghouse-csemegéket válogatni.

A Kashmirban drum'n'bass szól majd, a Circus Maximus csapat jóvoltából. A havi rendszerességű sorozat vendége ezúttal a német dj Phace, további résztvevői pedig a CM állandó lemezlovasai, Sp, Scinetyc és Axel. Szombaton aztán leginkább szigorú techno fog szólni a Kashmirban. A spanyol Paco Osuna viszi a prímet az Experience-en, előtte és utána Behnam, Newl, Benzol, Steve, Nozoke, Freezer és Deeroy, illetőleg a kisteremben Jan Oshee, Slide, Hudak, Hib és Simon zenél.

A pénteki Trafó-kínálat: Dancehall Fever Xtravaganza. A stílus egyértelmű, ám ezúttal nemcsak dj Bosi, mc Nadir, Zilio és Snakey ritmusaira-szövegeire lehet rázni: az öttagú Soundbwoys Destiny érkezik Németországból, a reggae és a dancehall egyik új hazájából. Szombatra a mostanában roppant aktív Jazz Turbulence a Bomb The Jazz+ - Doubleshot I keretében az amerikai Rob Swiftet prezentálja. Hazai részről Mango, Future, no meg a két állandó partner, Suhaid és a szaxofonos Vázsonyi János teszi hozzá a magáét. A látványról a Kiégő Izzók gondoskodik.

A Nagykörút túlvégén, a Süss Fel Napban az Electrobass Pimps sürgölődik pénteken. Elhozzák Keith Tenniswoodot, aki Radioactive Man néven produkálja magát, méghozzá élőben. Lesz még egy liveact, a Kodek - Kevin aka FCB, Mesterházy és Morgontz meg a lemezeit pörgeti.

LTJ Bukem Good Looking Recordsát erősítő honfitársunk, az érdemdús Marcel a hétvégén mutatja be új albumát, a Gamblers' Delightot. Pénteken ugyanő Pécsett, a Xavér utcai Sörházban lép fel a lemezen is közreműködő, amerikai mc Cee Rockkal és a ghánai Senával közösen. Keyser és két helyi lemezlovász, Bodoo és Sirmo teszi teljessé a lineupot. Másnap majdnem ugyanez a kompánia dönget az A38 állóhajón (ezt élőben közvetítjük az [origo>play]-en), a különbség, hogy a pécsiek helyett csatlakozik a Tru Thoughts kiadó művésze, Nostalgia 77 is.

Fotó: Fábián Évi
Marcel

A másik többnapos esemény a Hangos Kiállítás nevet viseli. A psytrance-berkekben ismert Protoplazma kezdeményezésének célja péntektől vasárnapig zenei aláfestést teremteni az Ipar utcai Merzben megnyíló kiállításokhoz. Válogatás a fellépők közül, a teljesség igénye nélkül: dj Jácint, Protomese, Kalumet és Tuvanoid live-ok, a hadshotos Steven és végül, de nem utolsósorban Garbó és Oyle, a két "újonnan igazolt" party.[origo]-hu-lemezlovas. Főleg ambientre, psychillre, dubra lehet számítani.

Szombaton az Olof Palme-házban rendezik a víkend legnagyobb törtütemű partyját. A Metalheadz egyik hercegnője, Flight, valamint Darrel James képezi a fő attrakciót, a többi szereplő pedig: Jade, Matt-U, Ran, Crez, Midlow. Ugyanitt hétfőn a goások gyűlnek, elsősorban a francia Absolum liveactje miatt. Ami a többieket illeti: Dolphin, Wegha, Danger, a Quantum State, az Orkmonk, Danee, Nuon, Oleg és Rastanita keze alól szól még a psy.

De szombaton sem maradunk nagy durranás nélkül goafronton, a Daze Productions az izraeli Fatalinak szervezett lemezbemutató bulit a Csepel Művekbe. A Garancsi-tó mellett tavaly már bizonyító fullonelőadón kívül a portugál P-Mac, Tsubi, Jirzij és Gak játszik; a dekoráció a Trixx dolga.

A Kultiplexben Robootik, a brit dj Gowannal, továbbá Konamival, Plesivvel és Lovemesurral. A szériáról annyit, hogy az electrotrash, -punk, -techno mezsgyéjén halad, bármit is jelentsen ez.

Chriss most Sopronban mutatja be The Trip című mixlemezét, a brit Paul Rogers, illetve Dandy, Hawky és Junkie társaságában. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a proghouse ígérkezik az este fő motívumának.

Akárcsak Siófokon, ahol vasárnap előrehozott Grand Opening partyt tartanak a Flörtben. A holland Sander Kleinenberg mellett az amerikai Gabriel & Dresden páros lép fel, míg a kisteremben a Debut triója, Dandy, Moonline és Garay ügyködik.

Hétfőn a Psytem Error technoszéria hetedik felvonása következik, az angyalföldi Láng-gépgyárban. Élőben játszik a német Basic Implant, majd Jay Cortez és Jager duója, a lemezeket pedig Benji, Sajgal, Steve, Benzol és Blasio cserélgeti

Részletek és egyéb bulik a Partytárban!