Party palotában, Duna-parton, hajón, Vidámparkban - hétvégi buliajánló

Vágólapra másolva!
Lesznek látványos bulik a hétvégén, elég a pénteki Swatch This!-en fellépő brit Hexstatic audiovizuális programjára, vagy az Aero Cafén szombaton látható-hallható Richard Dorfmeister és Ruppert Hubert nevével fémjelzett, saját vj-vel érkező Toscára gondolni. A Home az angol proghouse-nagymesterrel, Dave Seamannel nyitja az őszi szezont pénteken. Ugyanekkor az osztrák Static Echo dj-i foglalják el a Tűzraktár Tűzterét. Másnap a Vidámparkban a szintén szigetországi, de technós James Ruskin jelenik meg. Honfitársuk a stíluskalandor dj Soumez a Süss Fel Napban lép föl a hétvége első estéjén. Dominik Eulberg, a német környezetvédő producer rövid időn belül másodszor látogat Budapestre, ezúttal is a Chi Recordings (szombati) Ablak-a-Dubra Specialjére. De lesz még pénteken brazil technó (Pet Duo) Gödöllőn, másnap ugyanitt brit és német drum'n'bass (Vicious Circle, Painkiller), ugyanekkor angol törtek (TC1, Craggz Parallel Forces) a Trafóban, valamint német elektro (Bomb Boutique) a Kultiban és klasszikus goaparty Halásztelken. A felhozatal tehát enyhén szólva is parádés.
Vágólapra másolva!

Péntek este nyit a Home, s persze most is akadt nemzetközi sztár a klub horgára: ezúttal a brit slágergyáros Dave Seaman áll be az elegáns dj-pult mögé. Kevesen tudják, hogy a kiváló progi-dj-ben mi is kollégát is tisztelhetünk, hiszen egyik alapítója a Mixmag című, nevezetes elektronikus zenei magazinnak. Emberünk zeneszerzőként is működik, olyan orbitális popslágereket köthetünk a nevéhez, mint például a Pet Shop Boys Go West című himnusza. Mindemellett fölfedezte és -karolta és például az auzstrál Infusiont. A mieink közül nem hiányozhat estéről Kühl és Chriss.

Szintén a hétvége első estéjére, az A38-ra telepedik a Swatch This! utcai művészeteket népszerűsítő és bemutató partysorozata. A dekorációt graffiti- és streetart-művészek készítik. A buli fénypontja valószínűleg, a Nagy-Britanniából érkező látványzenepáros, a Hexstatic (Stuart Warren Hill és Robin Brunson) audiovizuális programja lesz. Rajtuk kívül jön Cadik, Marvin és Tb Gon.

A Tűzoltó utcai Tűzraktár Tűztér nevű szabadtéri szórakozóplaccán az osztrák Static Echo liveactjeié és lemezlovasaié lesz a főszerep. Denee élőszettje után dj Spilinta és mc Adventure mutatja meg, mire ropja a szaladgálós dárenbézt az osztrák mackófölsős fiatalság. Kever még a bulin Kiara, a szlovák dobbasszusos dj-lány is.

Szintén osztrák sztárvendéget vár péntekre a Süss Fel Nap: a Deck Attackon dj Soumez lép föl. Az osztrák bakelitpörgető nem ragad le stílusoknál, ismeri az elektronikus zene minden ágát-bogát. Vájtfülű ismerői virtuóz keverési technikáját emelik ki. Valószínűleg közel áll sógorunk szívéhez a raga, mert együttműködött a híres Megablasttal is.

Nem szorítja magát stílushatárok közé a party.[origo].hu két dj-je, a latinos nevű és külsejű Giorgo Garbo, valamint a péntek este Russell Carpenter névben tetszelgő Oyle sem. Ők a Műkertben játszanak, ha nem szakad le az ég.

Egyébként Garbo szombat este-éjjel, vagy még inkább vasárnap hajnalban, délután - ki tudja ezt egy openair-psypartyn -, is játszik Halásztelken. Igen, idén másodszor kerül sorra ez a klasszikus goaparty, melyre kilencvennyolc óta számíthatunk, legalább kétszer egy évben. Ezúttal is két helyszínen dörömböl majd a zene, amihez valószínűleg madarak mc-znek majd hajnaltájban a Duna partján. A lineupon többek között a Deep Smile-os Virág és Wegha, a headshotos német Steven, valamint Kalumet liveact szerepel.

Még egy szabadtéri buli lesz, mégpedig a Vidámparkban, ugyan a táncterek fedettek lesznek, de az ezen az estén használható játékok nagy része a szabadban figyel. A Shockwawe nyárbúcsúztató technorendezvényén fellép például a brit James Ruskin, a Viva Tv-s Newl, vagy a veteránnak számító technoliveact, a Bernáthy&Son.

Rövid időn belül másodszorra hívta meg a Chi Recordings a német Dominik Eulberget, aki most a Dokkolónál valamivel nagyobb hajón, az A38-on jelenik meg. Az Ablak-A-Dubra Special vendége lesz, s mint ahogy tavaly a Traumschallplaten kiadónál megjelent albumának címe - Flora&Fauna - is mutatja lelkes környezetvédő, sőt mint megtudtuk, Greenpeace-aktivista. Számait épp a természet hangjai, éneklő állatai, csiripelő madarai teszik egyedivé. Tavaly Németországban az év felfedezettjének és a harmadik legjobb producernek választották. Mellette ott lesznek a fedélközben az AAD rezidensei is, azaz Naga, Fine Cut Bodies (aka Kevin), illetve az Easy Beats-es Beta.

Forrás: [origo]
Dominik Eulberg madárcsicsergést hallgat

Az Aero Café ezúttal is nagy dobással készül soron következő, szombat esti rendezvényére, amelynek a Budavári Palota ad otthont. A Tosca két dj-je, az osztrák Richard Dorfmeister és Rupert Hubert mellett két mc, Sugar B és Ras T-Weed, illetve a saját vizualista, Fritz Fitzke teszi teljessé a show-t a három helyszínes buli 1-es termináljában (ugyanitt Zagar-koncert is). A Red Roomban Jutasi és Vono Box mutatja be a Sunset Café című sorozatalbum negyedik darabját. A Volt Fesztivál Lounge-ban pedig Cadiknak és mc Zeeknek van jelenése.

A gödöllői Club Play is komoly hétvégi programot bonyolít: pénteken a brazil technopáros, a Pet Duo zakatol a Tech Time partyján, majd másnap a brit Vicious Circle és a német Painkiller osztja a kemény dramabát. Hasonló beütésű zene várható a Trafóban ugyanekkor, ahol a magyar drum'n'bass-portál, az Impulsecreator látja vendégül a brit TC1-t és a Crag Paralell Forces-t. Ezalatt a Kultiplexben a Lollipop sorozat újabb állomásán a német Bomb Boutique ad modern elektrót és popot.

Még több party és részlet a Partytárban!