Utcaművészek az autószerelő-műhelyben - második Swatch This! graffiti- és streetart-kiállítás

Vágólapra másolva!
A Swatch This! sorozat a második graffiti- és streetart-kiállítással folytatódik - megnyitó október tizennegyedikén, pénteken, Cadikkal és Minekkel (aki egyben a party.[origo].hu szerzője). Helyszín a Király utcai Kuplung, a programok mindig ingyenesek.
Vágólapra másolva!

A swatch mintagyűjteményt is jelent, és ami azt illeti, az ország legtehetségesebb utcai művészeinek kiállított anyagai valóban azt fogják bemutatni, hol is tart a streetart most Magyarországon. A több mint kéthetes kiállításra a Watch This! elnevezés is ráillene, de a látvány mellett a megnyitón persze party is lesz.

A kiállítás első része is a Király utcai Kuplungban (mely korábban autószerelő-műhelyként funkcionált) volt még februárban. Akkor közel nyolcszáz szemlélődő jelent meg a megnyitón és összesen vagy kétezren látták a harminc kiállító százhúsz munkáját. Közülük huszonhat graffiti és streetart-művész most új képekkel áll elő. A graffiti és streetart közötti különbséget talán úgy lehetne kifejezni, hogy az alkotásoknak más a kidolgozottságuk, az anyaguk és a felületük is.

Míg a graffiti magába foglalja a komponálatlan falfirkákat és a nagy kidolgozott festményeket is, addig a streetarthoz köthetjük az utcán található matricákat, sablonokat, a batikolt pólókat, de készülnek művek autókra is.

Ez a februári kiállításon is jól megmutatkozott, ahol a technikák sokszínűsége is szembeötlő volt: számítógéppel kidolgozott képek, filctollas-ragasztós montázsképek... A mostani alkalomra hetvenszer hatvan centis, szabad témájú táblafestményeket készítettek a művészek. Olyan különböző technikai megoldásokat csodálhatunk majd meg, mint a stencil, matrica, airbrush, olajfesték vagy az úgynevezett kannás megoldás.

A megnyitó este hétkor kezdődik, este nyolckor pedig a kiállításokra oly jellemző meghitt csendbe vág majd bele dj Minek és Cadik. A kiállítás október harmincadikáig tekinthető meg és teljesen ingyenes, csakúgy, mint a megnyitó party.