Magda a raktárban

Vágólapra másolva!
Elég formás kis lineupok jelzik a közelgő év végi őrület beindulását. Technót például a Ritchie Hawtin-tanítvány amerikai-lengyel Magdától kapunk pénteken, szombaton meg az olasz Danilo Vigorito oszt hasonlót. Nujazz-ügyben a Koop és a Lord Jazz lesz a hétvége illetékese. Jön még a progis izraeli Guy Gerber és három darenbézer, a francia Redeyes, valamint a brit Vicious Circle és EBK. Itt lesz a psy-os Tim Schuldt, és a Chi újabb fakultációján a Vector Lovers jelenik meg. Mindemellett ötéves a Breakbeat.hu, s ezért elhozza Daniel Taylort.
Vágólapra másolva!

Az amúgy is erős pénteki party felhozatalból a ferencvárosi Közraktár is alaposan kiveszi a részét. Hogy mást ne mondjunk az itteni Szociálban játszanak a party.[origo].hu házi-dj-i, Oyle (aka Russel Carpenter) és Garbo (Desmond Fergusson) - Kalumettel (Trevor McGregor) kiegészülve.

Magda, a lengyel származású amerikai djane feltehetően még nagyobb érdeklődést vált ki. Hősnőnk meghódította már a technofővárost, Detroitot, majd New Yorkot, és nem kisebb mentor egyengette útját, mint Ritchie Hawtin aka Plastikman. Ez a hölgy lesz a Naga és Beta-féle Hairy Records immár negyedik nagyszabású bulijának sztárvendége, a Groovy Inside-ban (szintén a Közraktárak között).

Nagáék másik labelje, a Chi Recordings a Duna túl partján az A38 hajón csujjogat pénteken. A tavasszal induló - és egy rendezvényen több stílusban játszó - Faculty negyedik etapján a rezidens Fine Cut Bodies vendégei az angol-német elektromágus Vector Lovers és debreceni szaktársai, Cooler lesz.

A Petőfi-híd közeli bárka szombaton már a nujazz híveit fogadja, akiket a svéd Koop duó emel magasba. A hazai erőket Cyborg Templar és Infragandhi képviseli.

A hajó mellett a Merlin is - őszi jó szokása szerint - érdemes programmal csalogat pénteken és szombaton is. A kronológiai sorrend szerint a Sneaker Pimps tornacipő-kiállítás zárópartyja kívánkozik előre. Ez a buli azt is jelenti, hogy péntekre is jut nujazz a brit Lord Jazz jóvoltából, de mc Sena, Mango és Nadír prezentálásában jazzy és nem is annyira jazzy hiphop is akad a programban.

Szombaton aztán breakerekkel telik meg a Gerlóczy utcai kulturális centrum az ötéves Breakbeat.hu újabb Hypnosisának alkalmából. Szombatra is jut brit a helyre (Daniel Taylor), de ott játszik a két trancewave-es, Marvin és Tb Gon, valamint a rezidens Grasshop.

A darenbézfanokra viszont már pénteken súlyos dilemma nehezedik. Egyrészt célozhatják a gellérthegyi Citadellát, ahol a Bladerunnaz nemrég indított Diffrent Drum sorozatán a francia Redeyes töri az ütemet többek között a rezidens Bal után.

Másrészt a Süss Fel Napot választhatják a stílus kedvelői, ahol a Sound-O-Phonics crew ünnepli második születésnapját, nem is akárhogy. A gratulálók között ott lesz a Vicious Circle és az EBK Nagy-Britániából, valamint Jade & Matt-U és Dis & Munk kis hazánkból.

A talán még mindig festékszagú Club K2-ben psytrance-orgia nehezedik az elég súlyos péntek esti műsor tetejére. Az esten Tim Schuldt és a mi Para Halu duónk képviseli a nemzetközi szintet, persze az itthon jól ismert Payára és Jirzijre is számíthatnak a goások.

Forrás: [origo]
Danilo Vigorito

Ugyancsak a K2-ben, de már szombaton a Budai-féle Ego ciklikus partysorozatának első fejezete arat technóval és a stílus jeles képviselőjével, az olasz Danilo Vigoritóval.

Ugyancsak szombat este folytatódik a Dokk Progression a Hajógyári-szigeten, ezúttal az izraeli Guy Gerber progresszív-trance-ére folyik a risza, de zenél az Yvel&Tristan és Chriss is.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara