Itt az újabb Azuli-válogatott

Vágólapra másolva!
Az Azuli új Choice-kiadványát John Digweed után ismét egy legendás progresszívhouse-dj mixelte, jelesül Danny Howells. Tudj meg többet a kiadóról és a sorozatról.
Vágólapra másolva!

Az Azuli a világ egyik legnagyobb független elektronikus tánczenei kiadója. A több mint tizenöt éves múlttal bíró vállalkozást az olasz David Piccioni alapította, és - noha elég gazdag és nem fiatal már - még ma is aktívan mixeli össze a blockbuster-megjelenések anyagait (nemsokára például új sorozata indul, Club Azuli címmel). A sok száz bakelit és ezüstkorong kiadásával olyan szerzők futottak be nála az elmúlt évtizedben, mint Romanthony, Tension, Spiller, de jöttek ki anyagai Thelma Houstonnak, illetve a mai vonalból a Soul Providersnek, a Chicken Lipsnek és Robbie Riverának is.

A kiadó 2004-ben két részre vált, azóta az Azuli Black alatt a keményebb house-felvételek, míg az Azuli Silveren a lágyabb, melodikusabb anyagok jelennek meg. Ezek mellett rengeteg sublabel futott rövidebb-hosszabb ideig (Anodyne, Ethos Mama Records, Interstate, Planet Records), de ma már csak a fővállalkozások léteznek. Napjainkban a folyamatos bakelit-, single- és album-utánpótláson túl, főként az idők folyamán híressé vált sorozatok fényezik az Azuli hírnevét. A legnevesebb jelen cikkünk tárgya, a Choice, de a szezonális válogatások és mixkiadványok mellett már ötödik éve fut az Another Late Night széria, harmadik évéhez érkezett a Late Night Tales, és a Miami című ellátmányból is jut minden évre egy.

A Choice mögött meghúzódó koncepció úgy született, hogy David Piccioni az évezredváltáskor konstatálta: az elektronikus zenei forradalom első nagy generációja megöregedett, ideje volna tehát emléket állítani nekik. A felkért lemezlovasoknak nincs más dolguk, mint kiválasztani azokat a zenéket az általuk preferált stílusokból, amelyek a fénykorukban nagyon mentek, illetve ezeket vegyíthetik személyes kedvenceikkel is.

Az első Choice 2000 szeptemberében jelent meg, a sort a house egyik alapító atyja, Frankie Knuckles nyitotta. Ezután másfél éves szünet következett, majd jött Francois K, ugyancsak a hetvenes-nyolcvanas évekből, a széria pedig megkezdte szárnyalását, és 2003 januárjától már évente több epizóddal jelentkezett, a megőszült partyarcok nagy örömére. A folytatásban olyan hírességek készíthették el a saját klasszikus prezentációjukat, mint Danny Tenaglia, Tony Humphries, Derrick L. Carter, Louie Vega, Jeff Mills, az X-Press 2 triója és John Digweed, míg az idei évet a mai klubélet egyik legfelkapottabb lemezlovasa, Danny Howells nyitotta.

Forrás: [origo]
Danny Howells