Újévi diéta - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A szilveszteri dömping után szegényes partykínálat köszönti az újévet annak első hétvégéjén. Külföldi meghívottként csak a brit dérenbézer, Audio és az izraeli progis, Mo-shic játszik Budapesten.
Vágólapra másolva!

Februárban majd a legendás jamaicai, Lee "Scratch" Perry és nagyzenekara mutatja meg, mit tud - addig is érdemes megnézni a majdani warmup-csapatot, a Bosi-féle Love Alliance Soundsystemet, amely minden pénteken, így most is a Trafó Bár Tangóban ad műsort.

A Depeche Mode viszont tavaly járt Budapesten, kétszer is. Egy kis nosztalgiázásra gyűlhet tehát péntek este a hetedik kerületi Filterbe a DM-rajongó fekete sereg. Dave Gahanék muzsikája mellett még jó pár nyolcvanas évekbeli szintipop-sláger is fölcsendül dj Andone és Gálcsabi kezei alól.

A Süss Fel Nap havi indie-estje, a Tesco Diszkó egy harmadik idol, az éppen hatvanéves David Bowie előtt tiszteleg pénteken. Az aktuális koncerteket a Spaceship és a The Starmans nevű tribute band prezentálja, de dj Kecske és Pipo indietronic-szettje sem volna könnyen pótolható.

Valamivel húzósabb a szombati program. Tekintve, hogy a tizenévesek könnyebben regenerálódnak, gyanítjuk, hogy sokan közülük a szombat éjjelt ismét egy drum'n'bass-buli kellős közepén pörögnék végig legszívesebben. Kapóra is jön nekik a Drum Club újabb etapja, a városligeti Olof Palme-házban. A headliner a brit Freak kiadó ifjonca, az elegáns nevű dj Audio lesz, a házigazda Bladerunnazt pedig Stealth képviseli.

A Dokk Progression se marad el csak azért, mert ez az év első hétvégéje. A proghouse- és -trance-bulit az izraeli dj Mo-shic és hazai kollégája, Geri Da Pig vezényli. Mo-shic a hírek szerint egyenesen négyórás programmal készül.

Aki viszont egy kis varietére is vágyik a trendi zenék mellett, az a belvárosi luxusklubba, a Moulin Rouge-ba siessen szombat este. Ott aztán Antonyót, Bárányt, Jovánt és Lauert találja dj-pult mögött.

Részletek és még több buli a Partytárban!

Peter Poppara