A horrorzenétől a reggae-ig - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A folyópart és a kilencedik kerületi klubok határozzák meg a hétvégét partyfronton. Mészárbéz és horror keveredik lüketető reggae-vel, zajzenével és progresszív house-zal. A durva vonalat a Therapy Session,a német Extrawelt és az Ld50.hu születésnapja gazdagítja, míg a tengerparti hangzást az Irration Steppas és a trancetreames Poleposition.
Vágólapra másolva!

Erős belváros: Havizaj, Ld50, Bong-Ra

A belváros azoknak való, akik bírják a folyamatos dübörgést és zajt, rögtön pénteken erre épít egy minifesztivál, a boráros téri Ambient Caféban. A Havizaj fesztiválon az amerikai Sikhara mellett a hazai kísérleti zene legismertebbjei, így Tigrics és a Rovar 17 is nekilát a zajgenerelásnak.

Másnap az Ld50.hu dark-elektro csapata ünnepli magát az óbudai Kék Yukban. A portál hatéves fennállása alatt magához vonzotta már a durva elektro-indusztriálok kedvelőit, következésképp súlyos kalapálásra számíthatunk, két teremben. Akik előadják: az ausztrál Angelspit, továbbá V.E.N., Servo.Hatred, Art Macabre és a Hatemachina.

A Trafó Bár Tangó szombaton Bong-Ra szerepeltetésével virít. A holland srác munkássága 1997 óta abból áll, hogy metál-brutalitásba, hardcore-intenzitásba és rave-őrültbe csomagolt, szilánkokra tört ütemeket zúdít a hallgatóságára. Előtte Cadik melegít, utána Mesterházy veszi át a terepet.

Könnyű belváros: Briottet, Steppas

A reggae-dub szabadcsapatok szokás szerint a kilencedik kerületbe érkeznek: ezúttal a West-Balkánba, a Deck Attack és a Dubbapest közös bulijára. Danny Briottet (ex-Renegade Soundwave) próbálja majd felidézni a jamaikai napfényt, némi breakbeat és dub kevergetésével.

A Kultiplex egy igazi nagyágyú, Mark Irration zenekarával, az Irration Steppas dubjával jelentkezik. A csapatalapító életcéljának választotta, hogy továbbvigye a roots zene és legendás zenészek (King Tubby, Lee Perry, Jah Shaka) hagyományait. Az ilyen bulikon olyan basszusok törnek elő, hogy az amber inkább érzi őket, mnint hallja.

A Trancetream rádióscsapat elérkezett századik adásához, amelyet különleges partyval ünnepel meg. Szombaton a Catch The Clubban a Poleposition stáb különleges bulit kínál a trancereknek. Ajándékok, alkalmi koktél és persze a Trancetream Topten műsor legjobb felvételei kerülnek elő. A hazai szcéna meghatározó rádióműsorának századik adását egy videóüzenetben még a nemrég a világ legjobb dj-nek választott Armin van Buuren is üdvözölte.

Iration Steppas - Follow Me Come