Akik élvezik a törést - a legjobb évvégi breakek

Vágólapra másolva!
Ils negyedik szerzői albumát tartják az év breaklemezének, de az olasz Madox és a Distinct'ive Records is megjelentetett egy válogatást, nem is beszélve a gyökereihez visszatérő Hyperről. A Deep-katalógus évvégi breakjeiből válogattunk.
Vágólapra másolva!

Ilian Walker aka Ils negyedik szerzői albumát választották meg az év legfontosabb breaklemezének. A Marine Parade és Distinct'ive Breaks kiadók után a Botchit & Scarper égisze alatt megjelentetett Paranoid Prophets a Soul Trader és Bohemia gazdag hangzásvilágát viszi tovább. A közel féltucat énekessel felvett hanghordozón 11 darab remekbe szabott szerzemény hallható a breakbeat nagymesterétől.

Az Y3K és a Bedrock Beats válogatások révén vált a breakbeat világának megbecsült tagjává Hyper, igazi áttörésnek mégis a We Control című debütáló nagylemezét nevezhetjük, amit már elektro-punkként ünnepelt a szaksajtó.

A lemezre összeállt liveactet a legutóbbi Szigeten is láthattuk, most pedig Hyper a Rewired című mixlemezzel a dj-gyökerekhez tér vissza. A tracklist olyan neveket vonultat fel, mint a Bloc Party, Ils, Koma&Bones, Dan F és a Digitalism.

Madox aka Stefano Miele, az olasz break tehetség, stílusát saját maga úgy jellemzi, mint "feszes breakütemek technóenergiával". Miután körbejárta Olaszország legjobb klubjait, 2003-ban felkereste őt az első olasz breakbeatlabel, a Mantra Breaks.

Első megjelenése, a G_Toolz EP rögtön magára vonta a szcéna figyelmét, de főleg ennek második részével (G_Toolz EP 2) nyerte el állandó helyét a lemeztáskákban. A Plump Djs örök kedvencként jellemezte, és a break atyja, Rennie Pilgrem is elismerő szavakkal nyilatkozott róla. Nemrég megjelent Urban Plastic című lemezét a Plastic Fantastic című single vezette fel még júniusban.

A Distinct'ive új, minimalista című (20) Y4K-lemeze a legkeményebb aktuális breakeket sorakoztatja egymás után. A szcéna talán legismertebb kiadója szemlátomást igyekszik összefogni a legjobbakat, fiataloktól a legnagyobb nevekig.

A most megjelent duplalemez első szekcióján az elmúlt négy év legjobb trackjeit gyűjtötték össze, a másik lemez eddig soha, máshol meg nem jelent felvétleket tartalmaz. Olyan nevekkel lehet találkozni, mint a Way Out West vagy a Kosheen dj-i.

party.origo.hu

Hyper egy orosz partyn