Brit ladyk a Jövőben - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A menő brit electropop-együttes, a Ladytron mostanság Európát ostromolja, pénteken például ők nyitják meg a Nagy-Britmánia kultúrsorozatot a és velük tart az Oasis exproducere, Alan McGee is a Jövő Házában. De további britek is hazánkban időznek, így a breakes Force Mass Motion, a dnb-s Dilinja és Current Value. További külföldiek a hazai dj-pultokban: a houser holland Kleinenberg és a japán Taka, a francia törtes, Naibu, a psy-os Silicon Sound, az izraeli Yaniv és az ausztrál darenbézer, Regula.
Vágólapra másolva!

Szombaton kezdődik a kortárs kulturális sorozat a British Council égisze alatt szervezett Nagy-Britmánia Supernow. A nagyszabású megnyitópartyn megcsodálható a divattervező Nicola De Main kollekciója is a Jövő Háza Fogadójában.

De később a zene ragadja el a vendégeket, játszik a brit electropop aktuális sztárcsapata, a Ladytron és a magyar easylistening Európa-szerte ismert alkotója, Yonderboi. A diszkót a végén pedig a londoni indie-guru, az Oasis kitalálója és exproducere, Alan McGee vezényli.

November után ismét Magyarországon zenél a holland top-dj (a Dj Mag több száezres szavazásán listáján rendre az első harmincban szerepel), Sander Kleinenberg. A szinte örökké úton lévő hágai houseproducer péntek este egy korábban elmaradt fellépését pótolja be a szegedi Sing-Singben. És hogy egy hazai éldiszkós is keverjen a hírhedt börtönről elnevezett szórakozóhelyen, Tommyboy is a Tisza-parti városba utazik.

A Hadshot Meets Budapest bulin. A label embere, az évek óta Pesten élő Steven M most új címkéjét, a Two-b-musicot is bemutatja. A techhousepartyn föllép még a tehetséges producerlány Laurine Frost és az izraeli Yaniv is.

Viszonylag szűk területen, a belvárosban két breakprogram is akad, így akár ingázni is lehet két tánctér között, az egyik parkett a Merlinben fekszik, a másik a Süss Fel Napban

A Merlinben Hypnosis sorozat újabb darabján mozognak a breakerek, a brit fellépő Force Mass Motion tiszteletére Lélekgépészetinek nevezett partyn. A fel- és levezetés a széria két rezidensének Psure-nak és Grasshopnak a reszortja lesz.

Negyedórányi gyaloglásra innen, a Süss Fel Napban a Ninja Breakz buliján a román dj Down, a nowsoundos Erká és a rezidens Psyon jóvoltából jön a break.

Egerben az éppen pénteken induló Dub Session első buliján lesz break, finomabb drum'n'bass és dub is. A buli fő fellépője a múlt heti Different Drumon is hallható francia Naibu, de a hazai dramabakörökben jól ismert Longman ugyancsak játszik az Egal Cult Clubban.

Ha már drum'n'bass, akkor az Üllői úti K2 viszi prímet, amennyiben pénteken és szombaton is a stílus híveit látná vendégül. A Circus Maximus és a Sound-O-Phonics meghívását a brit Dilinja és az ausztrál Regula aka Bad Robot, valamint az osztrák Dementia is elfogadta.

Szombaton viszont a leginkább a psy-szcénából ismerős No Vidra Crew foglalja el a helyet szintén darenbézzel. A fővendég a sokadik e heti brit, a techstep-veterán Current Value. A kisebb, Dubstep-terem legnevesebb dj-je a Rewind egyik rezidense, Cadik lesz.

Fotó: Soundhead
Sander Kleinenberg háttal

A Merlinben a francia Silicon Sound lép föl szombaton, de játszik Oleg, Tsubi és Gőrgő is a belvárosi Gerlóczy utcában. A szokásos szombati progibulin, a Dokkban a japán dj Taka vadítja a sorozat híveit a Hajógyári-szigeten - de Chriss és Kühl neve szintén garancia.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara