Hiphop a palánk alatt

Vágólapra másolva!
Szombat tíz órától bólogatásra ösztönző hiphoptól, pattogó kosárlabdától és csusszanó cipőtalpaktól lesz hangos a Kontyfa utcai sportcsarnok. Az idei Hoops Starz Winter Time turnéjának budapesti állomásán a streetballosok legjava mérkőzik meg egymással.
Vágólapra másolva!

Hat éve két fiatal nekilátott megteremteni egy Magyarországon egyedülálló streetball-rendezvényt, igazi underground hiphopzenékkel. Az első Hoops Starz elnevezésű rendezvényen, Veszprémben, több mint százan vettek részt. Hamarosan megszületett az első magyar streetballkazetta, a Siofuck Mixtape Vol. 1. Azóta az egész országban elterjedt, kizárólag VHS-formátumban.

A következő nyár már háromállomásos turnét hozott, így a nevet kiegészítették a "tour" szóval és az aktuális évszámmal. Ebben az évben rendezték meg az első "1 On 1" (egy az egy ellen) bajnokságot is, amire azóta is mindig Siófokon kerül sor.

A téli időszak közeledtével újabb lehetőségként teremstreetballt szerveztek. Esztergom, Budapest és Pécs szolgáltak helyszínül a megmozdulásnak. Nagy elismerés volt, hogy 2006-ban az amerikai Slam magazin különszáma, a Streetball közölte a Hoops Starz nyári állomásait a Summer Tournament Guide rovatban.

E hét szombaton a rendezvény újabb állomásán, Budapesten gyülekeznek a streetballosok. A Kontyfa utcai sportcsarnok már második alkalommal ad otthont a versengésnek, ahova remélhetőleg az ország minden streetballt szerető játékosa ellátogat majd.

Négy kategóriában mérkőznek megy egymással a játékosok. Lesz streetball négy a négy ellen, hárompontosdobó-verseny, egy az egy ellen és freestyle-battle. A győztesek a nyereményeken kívül meghívást kapnak a nyári Hoops Starz egy általuk választott helyszínére.

party.[origo].hu

Hoops Starz Winter Time: Esztergom