A hájas, karcsú kisfiú nem akar Madonna lenni

Vágólapra másolva!
Norman Cook úgy döntött, hogy Fatboy Slim nevű alteregójától megszabadul, állították brit bulvárlapok. A dj és producer ügynöksége szinte azonnal reagált a hírre, miszerint elképesztő kacsáról van szó.
Vágólapra másolva!

Az elképzelés önmagában nem áll távol a negyvenöt éves brit művész eddigi karrierjétől, ugyanis eddig is számos néven és bandában alkotott már. Freakpower, Mighty Dub Katz, Pizzaman zenekarokban alkotott, valamint Yum Yum Head Food, Cheeky Boy, és sorolhatnánk a végtelenségig az alteregókat, a legismertebbek ezek közül mégis a Fatboy Slim.

A kilencvenes évek acid- és bigbeathullámát meglovagoló producer az Astralwerks és a Skint Records kiadóknál adta ki lemezeit, köztük az átütő sikert hozó You've Come A Long Way, Baby-t 1998-ban, rajta - többek közt - a Praise You és a Right Here, Right Now kislemezekkel.

Az NME.com információ szerint legújabb albumát már nem Fatboy Slim, hanem Brighton Port Authority (A Brightoni Kikötői Hatóság) név alatt készíti el. "Igen, leváltom a Fatboy Slim nevet, de nem árulhatom el az újat. Az Ötödik Kiegészítésre (az Amerikai Alkotmány kitétele, mely szerint senki sem panaszkodhat önmaga ellen - szerk.) hivatkozom az ügyben, és hallgatok, különben bajba kerülhetek."

Egyes információk szerint, amelyeket szinte semennyire sem lehetett komolyan venni, a Madonna nevet szándékozik felvenni. A zenész - biztos állítások szerint - követkvező nagylemezén dolgozik, többek közt Iggy Poppal.

A menedzsment néhány napon belül cáfolta a hírt, miszerint Norman Cook egyáltalán nem szándékozik művésznevet változtatni, és gőzerővel készül nyári koncertjeire. Többek közt júliusi magyarországi fellépésére, amikor is a Balaton Sound nagyszínpadán dj-zik Zamárdiban.

party.[origo].hu

Fatboy Slim videómix