Rendőrök, akik szerint füvezni nem bűn

Vágólapra másolva!
Filmvetítéssel, sodróversennyel, beszélgető rendőrökkel, soundsystemmel és dj-vel készül a Kendermag Egyesület, hogy pénteken a hamarosan lerombolandó Kultiplexben újra beszéljen a könnyűdrogokról is.
Vágólapra másolva!

A Kultiplex-záró Dózer Fesztivál a péntek estét a Kendermag Egyesületnek adta, így a harcos jogvédők újra szóba hozhatják a könnyűdrogokat, a liberalizációt, a szabadságjogokat és mindent, ami a témakörhöz tartozik.

Az esemény este hétkor kezdődik és a Kultiplex nagytermében két filmet vetítenek, gondolatébresztőnek, vitaindítónak.

Az első alkotás Amerikában készült, és olyan rendőrök szólalnak meg benne, akik nyíltan bírálják a kormányzatuk drogpolitikát és a liberalizáció pártján állnak.

A második filmet a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet prezentálja és a dekriminalizáció magyarországi bevezetésének szükségszerűségéről szól.

A filmek után olyan magyar rendőrökkel kezdődik beszélgetés, akik szerint füvet szívni nem bűn.

A tervezettek szerint este kilenckor kezdődik a III. Nemzeti Sodróverseny freestyle és gyorsasági kategóriában; nevezni csak a helyszínen lehet.

"A versenynek nem provokációból lett ez a neve, egyszerűen nem hívtunk külföldi versenyzőket, de semmi akadálya annak, hogy bárki nevezzen majd a helyszínen, állampolgárságtól függetlenül" - mondta a szervező Juhász Péter, a Kendermag egyik vezetője, szóvivője.

" A résztvevőknek az egyesület biztosítja majd az alapanyagot, tehát a dohányt és a papírt; és természetesen csak tizennyolc éven felüliek vehetnek részt a versenyben.

A győztesek megünnepléséhez és a hajnalig tartó partyhoz olyan szakavatott hangulatfelelősök szolgáltatják a zenét, mint a Riddim Colony, a Singas Project, dj Infragandhi és Jinx.

A Kendermag Egyesület más nemzetközi testvérszervezetekkel kirándulást is szervez. Március elején Bécsbe indulnának az ENSZ jubileumi drogpolitikai tanácskozására. A kiruccanásra és a Million Marijuana March támogatására is a helyszínen lehet majd jelentkezni.

party.[origo].hu

Sodró lendület