Vágólapra másolva!
A világ első számú, immár hetedszer megrendezett breakbeat szavazásának eredményhirdetésére a hétvégén került sor. A mostani Breakspoll 2008 nagy nyertesének a Plump Dj's tekinthető, mely három díjat is besöpört. A díjkiosztót kétnapos partyval ünnepelték a londoni Fabric klubban.
Vágólapra másolva!

A breakbeat világ rajongói és producerei 2001 óta szavazhatnak online az év kiemelkedői produkcióira. A szavazás hamar népszerűségre és elismertségre tett szert, olyannyira, hogy a rendezvénynek negyedik éve otthont adó Fabric klubban kétnaposra duzzadt a díjkiosztó partyja.

A legjobb producer a Plump Dj's, ezzel összhangban System Addict EP-jük az év kislemeze lett, valamint állandó rendszerességgel megtartott partysorozatuk, az Eargasm is elnyerte az Év klubsorozatának kijáró díjat. A banda neve összeforrt a Fingerlickin' Records pályájával, akik az idei szavazáson a legjobb kiadónak kiáltott ki a szakma..

A legjobb dj-nek kijáró díjat Dominic Butler és Mark Yardley duója, a Stanton Warriors nyerte, akik producerként sem keveset raktak le az asztalra. Több mint tíz éve szolgáltatják az electro, breakbeat és 2-step UK garage stílusokból összerakott zenéjüket. Ha valakit ez nem győzött meg, akkor az általuk kevert, Stantion Sessions névre keresztelt kétrészes mixlemezük, illetve a FabricLive 30-as opusza megfelelő bizonyítással szolgálhat.

A Good Looking Recordsnál újonckodó, majd az Adam Freeland igazgatta Marine Paradehoz, majd a Botchit & Scarperhez igazolt ILS neve a drumandbass és breakbeat-körökben is ismerten cseng. Idén a legjobb albumnak kijáró Paranoid Prophets című lemezével állhatott a dobogó legfelső fokára.

Idén egy teljesen új kategóriát is indítottak, melyben a legjobb live act előadóként az Atomic Hooligan jeleskedett. A duó esetenként kilenc főre duzzadó élő fellépése világszerte elnyerte a közönség és partyszervezők tetszését, így aztán nem csoda, hogy az idei évre a Glastonbury is meghívta Nagy-Britannia legynagyobb nyári fesztiváljára.

Persze a média sem maradhatott díjak nélkül. A tavalyi Szigeten fellépett Annie Nightingale hozta el a képzeletbeli kupát, az online közösségek közül a Nuskoolbreaks.co.uk hírportálját találta a tavalyi év után ismét a legjobbnak a szavazóközönség.

A breakbeat-szcénáért legtöbbet tevékenykedő díjat idén Paul Arnold kapta kiváló munkájáért,aki hosszan tartó betegsége miatt személyesen nem vett részt a partyn.

party.[origo].hu

Atomic Hooligan: Just One More