Gyurcsányt szidja az alvilág zenésze

Vágólapra másolva!
Magyarország rémálma, a hiphop réme, az alvilág muzsikusa, a telep csicskása. Mások sértésnek, de a legidősebb Pityinger-fiú, Dopeman inkább bóknak veszi ezeket a jelzőket. Rövidesen megjelenő új nagylemeze március 20-án, a rapper 34. születésnapján kerül a boltokba.
Vágólapra másolva!

A szabadszájúságáról ismert Dopeman ezúttal a nép nevében szól. A "nyolcker" rappere szerint "itt az ideje, hogy a zenének ismét legyen üzenete." Éppen ezért kérdéseket tesz fel a mai Magyarország helyzetéről, amivel az a célja, hogy felnyissa az emberek szemét, rávilágítva számtalan problémára.

"Nekem mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány / Mind a kettőre rímel a sátán" - hangzik el az egyik dalban. Ráadásul a rapper a lemezen az őszödi beszéd egyes részeit is felhasználta.

"Csak kérdéseket teszek fel, amelyekre a válasz az lenne, ha végre az ország érdekében tennének lépéseket. Ne hecceljék egymás ellen az embereket! Ez mindkét oldalra vonatkozik" - hangoztatja Dopeman A borítón az egykori és mostani kormányfő látható - célkeresztben ábrázolva.

Erről így nyilatkozik: "Ma tízmillióból nyolcmillió magyar biztos egyetért velem! Nem gondolom, hogy a borító vagy esetleg a dalszövegek miatt bármi problémám lenne. Ha mégis, akkor ebben az esetben egy újabb kérdés merül fel: nem lehet feltenni kérdéseket ebben az országban?"

A Mr. Pityinger... az eredeti genszter (nem elírás, szerinte ezt a nyolckerben így ejtik!) című nagylemez bemutató dalából - ahogy már megszokhattuk - két verzió is készült. Egyrészt egy rádióbarát, másrészt egy cenzúrázatlan, genszterverzió.

party.[origo].hu

Dopeman: E.G. az eredeti genszter