Elektronikus zenei előadók a Szigeten

Vágólapra másolva!
Öt plusz egy napos lesz idén a Sziget, a kieső költségek miatt a jegyárak a tavalyihoz képest nem emelkednek. A teljes line-up még várat magára, ám az előadók Myspace-oldalairól már jónéhány fellépő neve biztosnak mondható. A Housemusic.hu cikke nyomán.
Vágólapra másolva!

A Sziget-szervezők úgy döntöttek - mutatva ezzel azon szándékukat, hogy csökkentsék a környező lakókat érő esetleges kellemetlenségeket -, hogy a korábbi, a nulladik nappal hét plusz egy napos Sziget helyett öt plusz egy naposra tervezik a 2008-as fesztivált. A plusz egy, tehát a nulladik napon egy nagy koncertet szerveznek.

A döntés a Sziget programstruktúráját nem érinti, vagyis a fesztiválra korábban jellemző változatos programhelyszínek nem változnak. Sőt, a korábban hét napra szánt programköltségvetés most öt napra oszlik el, így a szervezők többet tudnak a nagyobb sztárokra költeni.

Mindezzel párhuzamosan, a két nap miatt kieső technikai és egyéb költségek lehetővé teszik, hogy a szervezők a 2008-as Szigetet a 2007-es áron kínálják. Idén is többféle jeggyel lehet majd bejutni a Szigetre, ezek a következők: hazamenős (nem sátras) bérlet: elővételben május 15-ig 25 000 Ft, május 16-tól 30 000 Ft.

Az ottalvós (sátras) bérlet: elővételben május 15-ig 30 000 Ft, május 16-tól 37 500 Ft, a napijegyek 8 000 forintba kerülnek. Az elektronikus zenei fellépőkről még csak most kezdenek szivárogni az információk, de annyit már lehet tudni, hogy a holland trance egyik vezére, Ferry Corsten és a már lassan évtizedek óta a világ egyik legkeresettebb dj-jének számító Carl Cox itt lesz Budapesten.

A Nagyszínpadról egyelőre Roisin Murphy koncertje tűnik érdekesnek, de ott lép fel az egykori acid dzsessz húzónév, Jamiroquai és a francia újvonalas elektrópopper Justice is.

Kisebb színpadokon játszik a nujazzes Kraak and Smaak, a világzenét elektronikával ötvöző Transglobal Underground és a chicano hiphopper Delinquent Habits, illetve a The Youngsters vs Scan X, Jack de Marseille, Dj Lucca, a Vitalic és egy Pendulum live is megtekinthető majd.

Housemusic.hu / party.[origo].hu

Justice: DVNO