Nyolcvan dj az egynapos fesztiválon - nyerj dupla vip-jegyeket a Mayday-re!

Vágólapra másolva!
Nyolcvan dj játszik hét színpadon, tizenötezer ember partyzik tizenötezer négyzemtéteren. Jegyeket sorsolunk a szombati Mayday-re.
Vágólapra másolva!

Végre profi partyhelyszínen lehet válogatni a különböző színpadok és fellépők között június 13-án a nálunk 2002 óta megrendezésre kerülő Mayday idei partyján. A Hajógyári sziget szórakoztató-bázisa, a Studio, a Dokk Arena, a Dokkoló Progressive Boat, a Coronita-terasz és további szabadtéri pontok biztosítják a bolyongási lehetőséget.

Válogatásra szükség is lesz, hiszen a szombati egynapos fesztiválon nyolcvan dj mutatja be a techno és a house univerzumának pillanatképeit; a főhelyszínes, izmos húzónevek mellett a Talents-színpadokon fiatal tehetségek vallanak a hazai generációváltás jelenlegi állapotáról. Az idei Massive Moments alcím is a változatosság jelentőségére utal: a szervezők szeretnék kiemelni, hogy a legnagyobb pillanatok általában az új dolgok születésekor, felszínre törésekor történnek, és aki ragaszkodik a régi kategóriákhoz és címkézéshez, a múltban ragad.

A hét helyszín közül lineupja miatt kiemelkedik a Techno-színpad a Studio klubjában, és a Progressive Open Air. Előbbin pörget Dubfire, aki a Deep Dish-korszak után szólóban, Sharam nélkül is menetel: tavaly megnyerte a Beatport Best Techno és Best Minimal Artist díjait; 2007 óta saját labeljén, a Science + Technology Digital Audión (SCI+TEC) keresztül az utánpótlásra is figyelmet fordít; továbbá az elmúlt években olyanoknak készített mixet, mint a Raveline, a Mixmag, a Dj Magazine és a Radio 1 (UK). A mutánsvadász, techno-úttörő Timo Maas; a techno, a progressive, a trance és a house elemeit mesterien ötvöző, minimalista Tobias Lützenkirchen és a techno és house megjelenéseket kiadóján, a Tronicon keresztül egyaránt támogató Christian Smith is ezen a helyszínen mozgatja a tömeget.

Massive Moments az észteknél

A Progressive Open Airen a Beatport és a final scratch egyik édesapja, az elektronikus zene speciális ikonja, szimbóluma, indexe, John Acquaviva fogadja a partyzókat. Itt lesz még a hosszú szünet után visszatérő, sokak által a progressive house egyik legnagyobb zsenijének tartott Ian Ossia; az analóg berendezéseket is szívesen hangrendszerébe illesztő Robert Babicz, aki az ambient világában is kalandozott egy ideig; a Cocoon-istálló villámkarriert befutó izraelije, a puha dallamokat űrutazós keménységbe hajlító Guy Gerber; és a psy-trance-től a progressive-ig keverő brazil Roger Jordan.

Timo Maas: Subtellite

A további színpadokon a hazai öregek és a feltörekvő tehetségek mutatják be a szcéna jelenlegi és várható állapotát, lenyomatot adva ezzel az elmúlt évhez viszonyított fejlődésről. Progressive, minimal, deep, electro, dark és ezek ötvözetei vallanak a magyar helyzetről.