Linkajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

http://www.konkoly.hu/ottlap.html
Az MTA Kokoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézetének honlapja: írások az intézettel és felszereltségével kapcsolatban, illetve a kutatási programokról (köztük a változócsillagok kutatásáról) és az oktatási tevékenységről. (magyar)

http://astro.u-szeged.hu/
A Szegedi Csillagvizsgáló honlapja: kutatási, oktatási tevékenységük leírása, képgalériák, saját csillagászati témájú publikációk, továbbá hasznos linkek hasonló témájú oldalakra. (magyar)

/tudomany/vilagur/20030213kepek.html
Rövid ismeretterjesztő cikk az [origo]-n a kozmikus háttérsugárzás kutatásáról: Képek a világ kezdeteiről: feltárulnak a fiatal Univerzum titkai. (magyar)

/tudomany/vilagur/20030114ketmillio.html
Rövid ismeretterjesztő cikk az [origo]-n a gravitációs lencsehatásról: Kétmillió fényév átmérőjű szemüveg. Link az eredeti cikkre. (magyar)

http://background.uchicago.edu/~whu/
Wayne Hu weboldala, egy nagyon alapos írás és linkgyűjtemény a kozmikus háttérsugárzás kutatásáról. (angol)

http://nedwww.ipac.caltech.edu/level5/
A Knowledgebase for Extragalactic Astronomy and Cosmology weboldala, tudományos igényességű, áttekintő cikkek és írások találhatók rajta az asztrofizika és kozmológia különböző területeiről. (angol)

http://ftcs.elte.hu/physics/neztanszek.php?
id=ta38f9610ba8813&lng=enhercules.elte.hu/

Az ELTE Atomfizika Tanszék honlapja: információk az előadóról és a kistanulmányok szerzőiről, illetve elérhetőségükről, tudományos munkájukról. (magyar)

http://lambda.gsfc.nasa.gov
A NASA kozmikus háttérsugárzás-kutatásának honlapja. Többek közt a WMAP és COBE szondák programjáról, technikai adatairól és eredményeiről találunk itt anyagot. (angol)

http://www.hubblesite.org
A Hubble Space Telescope honlapja, rengeteg érdekes ismeretterjesztő és tudomány igényességű cikk, felvételek, illetve csillagászati felvételekből készített háttérképek. (angol)

http://www.physics.ucsb.edu/~ruhl_lab/boom/BoomIntro.html
A BOOMERang project honlapja, számos hivatkozással a résztvevő intézmények saját oldalaira. (angol)

http://www.mpa-garching.mpg.de/Virgo/
A VIRGO Consortium honlapja, ezen az oldalon találhatók azon tudományos kutatások eredményei, amelyek numerikus N-test szimulációkkal írják le az anyag strukturálódásának folyamatát. Az eredmények közt találhatók nagyon szemléletes képek és animációk. (angol)